Langoš je u nás veľmi obľúbený, ale našli sme tento recept ktorý prekonáva aj najlahodnejší langoš. Syrovo cesnakovej plnke len ťažko odoláte. Na odmeranie prísad použijeme hrnček s objemom 2,5 dl.
Prísady:
- 1 hrnček kefíru
- ½ lyžičky cukru
- 1 lyžička sódy bikarbóny (zmiešaná s 1 lyžičkou octu)
- ½ lyžičky soli
- 2,5 hrnčeka múky
- 150 g syra
- 200 g tvarohu
- 2 srúčiky cesnaku
- ½ hrnčeka oleja (na smaženie)
Príprava:
V miske si zmiešame kefír s cukrom, soľou, sódou bikarbónou zmiešanou s octom a postupne pridávame preosiatu múku. Na pomúčenej doske si vymiesime cesto. Cesto si zabalíme do fólie alebo sáčku a nechajme stáť pri izbovej teplote 15-20 minút. Nastrúhaný syr zmiešame s tvarohom a s pretlačeným cesnakom. Plnku aj cesto si rozdelíme na 4 rovnaké časti. S každej časti si vyváľkame okrúhly tvar a každý naplníme tak, že plnku dáme len na jednu polovicu.
Druhou polovicou cesta plnku prekryjeme a stlačíme okraje.
zohrejeme si olej na panvici a lokše opečieme z oboch strán.
Podávame horúce, potreté kyslou smotanou. Dobrú chuť!