Toto je úžasný dôvod, prečo si dať na tvár morskú soľ. Dokáže hotové zázraky

Moderná kozmetológia sa nezaobíde bez použitia morskej soli. V bežnom živote je známe, že tento produkt rieši problémy pokožky tváre a tela, a preto je súčasťou masiek, krémov, toník, pleťových vôd a pílingov ako jedna z hlavných zložiek. Ale keď hovoríme o modernej kozmetike, nie je to len tá profesionálna, pretože aj doma môžete využiť morskú soľ na skrášlenie vašej pokožky.

Priesvitné kryštály pozostávajú zo sodíka, železa, draslíka, síry a brómu. Inými slovami – výživa buniek, obohatenie pleti o kyslík, rast nových buniek, ochrana pred infekciami, tvorba melanínu a eliminácia starnutia. Je možné dosiahnuť takýto výsledok jednou morskou soľou? Áno, najmä ak sa umývate slanou vodou.

 

Masky na tvár z morskej soli

Vyhladenie. 1 polievková lyžica kyslej smotany, o polovicu menej kefíru a 1 lyžička tekutého medu. Všetko vymiešajte do hladka. Pridajte 1 čajovú lyžičku rozdrvenej morskej soli. Vytvorenú zmes naneste na pleť po dobu 15 minút, opláchnite a aplikujte krém.

рецепты домашних масок

Pri prvých príznakoch ochabnutia kože. Zmiešajte si 1 lyžičku rozdrvenej morskej soli s 1 polievkovou lyžicou olivového oleja a 2 lyžičkami medu. Aplikujte na pleť, počkajte 15 minút, opláchnite tvár teplou vodou a naneste vyživujúci krém.

польза морской соли

Výživa pleti. Vyšľahajte si žĺtok s 1 polievkovou lyžicou krupicovej kaše. Pridajte 1 čajovú lyžičku morskej soli a tekutý med.

чем нужно умываться

Očista. Zmiešajte si rovnaké množstvo morskej soli a sódy, pridajte kefír a miešajte, kým vám nevznikne hustá kaša. Naneste ju na očistenú tvár na miesta, kde sa hromadia čierne bodky. Počkajte 10 minút, opláchnite tvár a použite výživný krém.

как правильно умываться

Nepoužívajte masky častejšie ako dvakrát týždenne. Ale aby bol výsledok ešte rýchlejší a viditeľnejší, zopakujte si umývanie tváre slanou vodou.

Ako sa správne umývať slanou vodou

Slaná voda na tvár má priaznivé účinky len v prípade, ak si pripravíte správny roztok. Za týmto účelom si zrieďte polovicu čajovej lyžičky (pre normálny a zmiešaný typ pleti) alebo jednu lyžičku (pre mastný typ) morskej soli v pohári teplej vody. Umývajte si tvár čerstvo pripraveným roztokom dvakrát denne. Nakoniec si tvár utrite uterákom a naneste na ňu výživný krém.

Tento postup opakujte po dobu troch týždňov a následne si naplánujte 30-dňovú prestávku. Relatívne krátka doba omladenia pleti je účinná v každom veku.

Bohužiaľ, takéto výrobky sú kontraindikované v prípade veľmi citlivej a suchej pokožky, rán alebo podráždenia. Pokiaľ ide o zvyšné typy pleti, morská soľ sa stane nevyhnutným nástrojom v boji proti známkam starnutia.

 

zdroj:sovkusom.ru

Back To Top