Toto je tajomstvo hojného kviknutia. Izbové kvety budú kvitnúť častejšie ako v záhradníctve

Izbové kvety sa časom prispôsobia prostrediu len niektoré sú náročnejšie, tie ktoré potrebujú viac vlahy a nemajú radi náhlu zmenu teploty, napríklad prievan. Ak nevenujeme dostačnú pozornosť týmto kvetom tak ochorejú. 

Existuje spôsob, ako tieto rastliny ochrániť, len málokto ho pozná ale ak sa budete riadiť ním, budete mať krásné kvety.

Sú rastliny ktoré nepotrebujú zvláštnú starostlivosť a predsa sú krásné po celý rok, kým sú aj také čo vydržia len pár dní od zakúpenia.

Pre každú rastlinu je dôležité aby dostala toľko vlahy koľko potrebuje, pôda musí tiež obsahovať potrebné živiny. Aj my ľudia sa citíme lepšie ak sa stravujeme tak aby sme mali pestrú stravu na vitamíny a ostatné potrebné látky, tak je to aj u rastlín.

Dnes vám chceme ukázať ako pôsobý ricínový olej na kvitnutie rastlin. Pre izbové rasliny stačí pár kvapiek tohto oleja aby kvitli hojne a dlho. Do jedného litra vlažnej vody dajme jednu lyžičku ricínového oleja a poriadne potrasme aby sa zmiešalo. S touto zmesou polievajme naše izbové rastliny.   

Tento spôsob je najvhodnejšie používať keď naše kvety začnú pučať. Na tie kvety ktoré kvitnú raz rok použijme tento roztok iba raz za rok a na tie čo kvitnú viackrát môžeme použiť viackrát.

Ak chcete aby vaše izbové rastliny boli zdravé a hojne kvitli, použiťe tento spôsob. Zdieľajte tieto super rady v podobe článku aj na Facebooku. 

Back To Top