Mrkvou plnená kapusta je veľmi chutná, aj keď pre mnohých je zvláštné že nie je v nej žiadne mäso. Určite si zaslúži aspoň jednu šancu. Ak by ste chceli, môžete pridať aj mäso, rybacie, kuracie alebo hociaké iné.
Čím dlhšie necháme závitky stáť v marináde, tým bude chutnejšie. Takže je lepšie si ho pripraviť pár dní pred podávaním.
Suroviny:
- 1 kapusta
- 5 mrkiev
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 500 ml vody
- 50 ml 9%-ného octu
- 50 ml oleja
- 50 g cukru
- soľ, čierne korenie, bobkový list, koriander
Príprava:
- Pripravíme si kapustu. Odstráníme vonkajšie listy a hrubšie časti, ale dávajte pozor aby listy ostali naplniteľné.
- Mrkvu si očistíme, umyjeme a nastrúhame.
- K mrkve pridáme pretlačený cesnak, všetky koreniny a soľ.
- Cukor rozpústíme vo vode, pridáme olej, bobkovy list, ochutíme soľou, korením podľa chuti a dáme variť.
- Kapustové listy naplníme mrkvovou plnkou a poukladáme ich do väčšieho hrnca.
- Keď nám marináda zovrela, odstavíme, necháme vychladnúť a pridáme ocot. Touto zmesou polejeme naplnenú kapustu. Zaťažíme ju vodou naplnenou fľašou.
- Nechajme stáť aspoň jeden deň pri izbovej teplote, potom preložíme do chladničky kde ju necháme stáť ďaší deň. Na druhý deň môžeme odstrániť záťaž a podávať hotovú plnenú kapustu.