Zabudnite na všetky recepty s plnenou kapustou. Tento nový spôsob je omnoho chutnejší!

Mrkvou plnená kapusta je veľmi chutná, aj keď pre mnohých je zvláštné že nie je v nej žiadne mäso. Určite si zaslúži aspoň jednu šancu. Ak by ste chceli, môžete pridať aj mäso, rybacie, kuracie alebo hociaké iné.

Čím dlhšie necháme závitky stáť v marináde, tým bude chutnejšie. Takže je lepšie si ho pripraviť pár dní pred podávaním.

Suroviny:

  • 1 kapusta
  • 5 mrkiev
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml vody
  • 50 ml 9%-ného octu
  • 50 ml oleja
  • 50 g cukru
  • soľ, čierne korenie, bobkový list, koriander

Príprava:

  1. Pripravíme si kapustu. Odstráníme vonkajšie listy a hrubšie časti, ale dávajte pozor aby listy ostali naplniteľné.
  2. Mrkvu si očistíme, umyjeme a nastrúhame.
  3. K mrkve pridáme pretlačený cesnak, všetky koreniny a soľ.
  4. Cukor rozpústíme vo vode, pridáme olej, bobkovy list, ochutíme soľou, korením  podľa chuti a dáme variť.
  5. Kapustové listy naplníme mrkvovou plnkou a poukladáme ich do väčšieho hrnca.
  6. Keď nám marináda zovrela, odstavíme, necháme vychladnúť a pridáme ocot. Touto zmesou polejeme naplnenú kapustu. Zaťažíme ju vodou naplnenou fľašou.
  7. Nechajme stáť aspoň jeden deň pri izbovej teplote, potom preložíme do chladničky kde ju necháme stáť ďaší deň. Na druhý deň môžeme odstrániť záťaž a podávať hotovú plnenú kapustu.