Ako z jednej orchidei urobiť 100? Urobte túto vec a budete ich mať na celom parapete

Chcete, aby sa na okennej parapete ukázal celý skleník orchideí? Za týmto účelom nemusíte utrácať bláznivé peniaze na nákup desiatok kvetov! Náš pestovateľ, Nelly Maraškina, vie ako to urobiť úplne zadarmo!

Ako stimulovať rast koreňov?

Celkom z jednej orchidey môžete vypestovať viac ako sto kvetov! Na tento účel potrebujete mach rašelinník (sphagnum) (100 – 150 g). Je suchý, preto musí byť namočený vo vode. Z namočeného machu niťou musíte vytvoriť 2 gule. Pomocou tej istej nite pevne, ale opatrne, aby nedošlo k poškodeniu rastlín, naviňte mach na spodok klíčku -,, dieťa,,

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Оrchids Love IVK (@orchids_love_ivk),

Ďalej musíte vytvoriť skleníkový efekt. Za týmto účelom zabaľte mach do igelitu. Je dôležité ho odstrániť každý deň najmenej na pol hodiny, aby sa mach mohol vetrať a aby sa zabránilo jeho plesniveniu. Po odstránení igelitu musíte striekať mach. Po 10 dňoch sa objavia prvé korene. A klíčky rastlín bude možné pestovať, keď sa na nich objavia najmenej 3 korene.

 

Výroba odrezkov:

Vezmite vykvitnutú orchideu a odrežte stonky obyčajnými nožnicami. Odrežte asi 1 centimeter od koreňov a potom odrežte odrezky dlhé 10-15 centimetrov. Odrezky rastlín položte do malého, podlhovastého črepníka s dierami v spodnej časti. Nasypte trochu piesku a rozdeľte zvyšný mach. A čo je dôležité – pred výsadbou je potrebné zvlhčiť pôdu. Odrezky pestujte opatrne vo vzdialenosti 3 cm od seba.

Zakryte ich igelitom, aby ste vytvorili skleníkový efekt. A po 3-4 mesiacoch sa odrezky zakorenia a rastliny sa budú pestovať v samostatných kvetináčoch. Vysadené odrezky musíte vetrať ráno a večer po dobu 15 minút a musíte navlhčiť pôdu. Je veľmi dôležité, aby ste v miestnosti zachovali teplotný rozdiel 4 ° C.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Flower Design (@flower_design_ds),

Keď pôda a miesta rezu klíčkov vyschnú – asi po 3 až 7 dňoch – je potrebné prihnojiť orchidey. Ale aby nedošlo k popáleniu jemných mladých koreňov, nezabudnite pred tým poliať rastlinu. A potom vložte kvetináč do misky s vodou, v ktorej je hnojivo zriedené. Stačí odrezky nechať na pol hodiny.

zdroj:takprosto.cc