Krkovička patrí medzi najchutnejšie mäsá, pretože je šťavnatá a chutná. Keď ju natrieš horčicou a naplníš zeleninou podľa svojho vyberu a upečieš, rodine môžeš podávať božské jedlo. Krkovička je veľmi chutná a vhodná aj na oslavy. Kým sa pečie mäso upečie sa aj zelenina a takto nemusíš prílohu pripravovať osobitne.
Prísady:
- krkovička
- šunka alebo prerastená slanina
- zelenina podľa chuti (cibula, paprika, petržlen)
- syr
- soľ
- olej
- rôzne semiačka
- zelenina na prílohu
- korenie na grilovanú zeleninu
- olej
Príprava:
Pláty krkovičky vyklepeme na tenko, osolíme. Na olejom potretý alobal ich ukladáme tesne vedľa seba, potrieme horčicou, navrstvíme vybratú zeleninu a šunku, syr, všetko môžete pridať čo vám chutí.
Zrolujeme do alobalu a pečieme aspoň hodinu a potom priložíme zelenu určenú na prílohu. Alobal odstráníme a tam kde sa nám popraskalo posypeme semiačkami, ktoré po upečení dodajú krkovičke výnimočnú chuť.
Zeleninu pred pečením posypem grilovacím korením na zeleninu. Takto nechám stáť, zelenina pustí šťavu takže pri pečení už nemusím polievať vodou. Môžete pridať aj syr na grilovanie, u nás to majú radi ak ho nakrájám na kocky.
Recept od : Eriky Sedlákovej