Tajomstvo paradajkovej omáčky, ktoré pozná len niektorá gazdinka! Ideálna k mäsu a cestovinám

V lete nie je nič lepšie chutnejšie a ľahšie ako dokonalé gnocchi s paradajkovou omáčkou a čerstvou bazalkou. Cítíš tú vôňu? Priprav si to ešte dnes!

Taliani vedia ako zvádzať chuťové poháriky!

Naučme sa pripraviť ku gnocchi sorrentínskú omáčku – je veľmi jednoduchá!

Prísady:

  • 40 dkg paradajok (môžu byť z konzervy len musia byť bez šupky)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 č.lyžička nadrobno nasekanej bazalky
  • 1 č.lyžička oregána
  • 1 Pl kapary
  • 1 dl sladkej smotany
  • soľ, korenie
  • olivový olej

Príprava:

Na malom množstve olivového oleja opražíme nakrájanú cibuľu a pridáme nakrájané olúpané paradajky spolu so šťavou.

Výsledok vyhľadávania obrázkov

Posypeme  bazalkou, oregánom, osolíme a okoreníme. Počas stálého miešania varíme 5-10 minút na miernom ohni, nakoniec pridáme smotanu a kapary.

Výsledok vyhľadávania obrázkov