V lete nie je nič lepšie chutnejšie a ľahšie ako dokonalé gnocchi s paradajkovou omáčkou a čerstvou bazalkou. Cítíš tú vôňu? Priprav si to ešte dnes!
Taliani vedia ako zvádzať chuťové poháriky!
Naučme sa pripraviť ku gnocchi sorrentínskú omáčku – je veľmi jednoduchá!
Prísady:
- 40 dkg paradajok (môžu byť z konzervy len musia byť bez šupky)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 menšia cibuľa
- 1 č.lyžička nadrobno nasekanej bazalky
- 1 č.lyžička oregána
- 1 Pl kapary
- 1 dl sladkej smotany
- soľ, korenie
- olivový olej
Príprava:
Na malom množstve olivového oleja opražíme nakrájanú cibuľu a pridáme nakrájané olúpané paradajky spolu so šťavou.
Posypeme bazalkou, oregánom, osolíme a okoreníme. Počas stálého miešania varíme 5-10 minút na miernom ohni, nakoniec pridáme smotanu a kapary.