Zaujímavý recept na koláč s jablkami a ovsenými vločkami. Jeho príprava je mimoriadne jednoduchá a sme presvedčení, že bude chutiť celej vašej rodine.
Ingrediencie:
- 100 g ovsených vločiek
- 75 g múky
- 50 g cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- škorica alebo vanilka
- 1 vajce
- 70 ml rastlinného oleja
- 2 jablká
- hrsť vlašských orechov alebo iné orechy podľa chuti
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- čokoláda, šľahačka alebo smotana na šľahanie
Postup
Vločky zmiešajte s múkou alebo drvenými mandľami či arašidmi pomletými na strúhanku. Premiešajte.
Pridajte prášok do pečiva, škoricu alebo vanilku a premiešajte.
Rastlinný olej zmiešajte s vajcom pomocou metličky.
Olejovú zmes s vajíčkom nalejte na vločky a všetko dôkladne vymiešajte.
Pridajte cukor a opäť premiešajte.
Zapekaciu misu vysteľte papierom na pečenie a potrite olejom.
Jablká ošúpte, nakrájajte na plátky a pokvapkajte citrónovou šťavou.
Zmiešajte ich s nasekanými orechmi.
Zmes s vločkami spojte s jablkami, dajte do formy a pozatláčajte.
Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút.
Čokoládu zmiešajte so šľahačkou alebo vyšľahanou smotanou s práškovým cukrom.
Týmto krémom polejte vychladnutý koláč a môžete podávať.