SUPER DOMÁCA PARADAJKOVÁ omáčka do viac ako 1001 receptov. Do mäsa aj do cestovín

Paradajková omáčka sa dá využiť na rôzne druhy pokrmov – cestoviny, lasagne, nejaké polievky a prívarky zo zeleniny a mäsa.

Táto jednoduchá prísada dodáva jedlu osobitnú chuť a vôňu. Určite to uprednostnite pred kupovanou omáčkou z obchodu. V jej zložení je viac farbív, konzervačných látok a iných prísad než skutočných paradajok.

three clear glass jars on blue and white textileunsplash

Ako pripraviť domácu paradajkovú omáčku s cibuľou a korením

Na prípravu paradajkovej omáčky je najlepšia veľká, mäsitá a šťavnatá zelenina.

Ingrediencie

  • 1 kg paradajok
  • 2 pl soli
  • 300 g cibule
  • 5 pl cukru
  • 2 bobkové listy
  • 4 pl octu
  • 4 pl slnečnicového oleja
  • 15 ks celého čierneho korenia
  • 3 klinčeky

Postup

Paradajky nakrájajte a rozdrvte mixérom do hladka.

Cibuľu nakrájajte na pol krúžky. Pridajte ju k paradajkám spolu s cukrom, soľou, bobkovým listom, korením a klinčekmi. Zmes priveďte do varu a potom varte ďalších 30-40 minút na strednom ohni.

Pridajte ocot a varte ďalších 5 minút. Potom omáčku odstráňte z plameňa a vyberte bobkové listy.

Paradajkovú omáčku nalejte do sterilizovaných skiel, zatvorte viečka. Poháre pretočte dnom nahor, zabaľte do utierky a nechajte úplne vychladnúť.

Hotovú paradajkovú omáčku s cibuľou môžete použiť ako prílohu k iným jedlám alebo ju jednoducho zjesť s chlebom. Ak chcete pikantnejšiu chuť, pridajte k ostatným ingredienciám ešte trochu cesnaku.

 

zdroj
Back To Top