Marhuľový koláč z kefíru a krupice od známeho kuchára. LUXUSNÝ koláčik, aký v obchode nekúpite!

Tento marhuľový koláč bude vďaka krupici neuveriteľne jemný a nadýchaný.

Krupica absorbuje nielen prebytočnú tekutinu, ale zabezpečí, aby bolo cesto elastickejšie.

Na prípravu si zvoľte zrelé a sladké ovocie. Úspech celého pečenia závisí od ich chuti. Marhule by nemali byť nahnité, ani príliš tvrdé a podľa potreby ich ošúpte.

Ingrediencie

  • 70 g pšeničnej múky
  • 180 g krupice
  • 2 vajcia
  • 70 g cukru
  • 50g masla
  • 230 ml kefíru
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 4 marhule

Postup

Zmiešajte si krupicu s kefírom a zakryte ju fóliou. Krupica by mala byť nasiaknutá tekutinou a napučať.

Vajcia vyšľahajte s cukrom do biela. Marhule prerežte na polovicu a zbavte kôstok.

Do „vykysnutej“ krupice pridajte múku s práškom do pečiva, vaječnú zmes a rozpustené maslo. Vymieste si cesto.

Zapekaciu misu potrite trochou oleja, vylejte do nej cesto a navrch poukladajte polovičky marhúľ. Pečte 40-50 minút pri 165°C.

Pred podávaním môže byť marhuľový koláč bohato posypať práškovým cukrom. Môžete ho podávať s vyšľahanou smotanou a cukrom, prípade so šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou.

 

zdroj
Back To Top