Premeňte svoju terasu na využiteľný a útulný priestor po celý rok

Napriek tomu, že letná sezóna sa ešte len začala, mnohé obľúbené dovolenkové destinácie začínajú niektoré opatrenia opäť zavádzať do praxe. Vírus je nebezpečný a jeho sila sa stále nezmenšuje. Ak sa aj z tohto dôvodu bojíte vycestovať za hranice našej vlasti, máme pre vás riešenie. S pomocou modernej pergoly môžete priestor terasy alebo záhrady premeniť na využiteľný a útulný priestor po celý rok.

Pergola nemusí byť len obyčajný baldachýn na terase alebo vo vašej záhrade. Ak si vyberiete správny typ, bude to vaše obľúbené miesto na trávenie času s rodinou, priateľmi alebo osamote.

Vyberte si špeciálnu bioklimatickú pergolu

Bioklimatická pergola sa od ostatných líši tým, že má nastaviteľné strešné lamely. Je vyrobená z odolného hliníka, čo znamená , že nie je potrebná žiadna každoročná údržba, žiadne brúsenie alebo lakovanie. Bioklimatická pergola sa postará o dokonalé tienenie, pri ktorom si môžete vychutnávať ideálnu klímu a čerstvý vzduch za každého počasia.

Slnečné lúče budú pod kontrolou

Ako už bolo spomenuté, strecha modernej pergoly je z lamiel. Tie je možné nakloniť od 120 do 150° v závislosti od modelu. Dotykom na ovládaní môžete tieto lamely ovládať na diaľku a vytvoriť si tak potrebné osvetlenie pod „holým nebom“ bez ohľadu na aktuálne počasie.

Bez ohľadu na to, akým smerom je orientovaná vaša záhrada alebo terasa, môžete si nízke slnko pod pergolou užívať ráno alebo popoludní. Lamely sa o vaše pohodlie postarajú. Veľkou výhodou je, že dokážu blokovať slnečné lúče, ale nemáte zároveň obmedzený výhľad do okolia.

Obývacia izba so záhradným nábytkom na čerstvom vzduchu

Veľmi veľkou výhodou takéhoto záhradného tienenia je aj fakt, že vďaka svojmu unikátnemu systému a rozmerom sa dokáže pergola postarať nielen o váš komfort, ale aj ochranu pohodlného záhradného nábytku. Vietor ani dážď tak nemajú najmenšiu šancu a vy si môžete vďaka pergole užívať luxus ako v obývacej izbe alebo na dovolenke.

Stabilná a vodotesná lamelová strecha ponúka účinnú ochranu pred dažďom. Pod bioklimatickou pergolou sa môžete ubytovať s priateľmi aj v daždivom počasí a napríklad si aj opekať. Strechu pergoly je možné nechať zatvorenú aj v zime. Nosnosť sa pohybuje medzi 90 a 116 kg/m3 (v závislosti od dĺžky lamiel a typu pergoly). Samozrejme, ak očakávate snehovú búrku, odporúčame vám lamely otvoriť a nechať sneh voľne padať.

V každom prípade sa o vaše pohodlie tento unikátny systém tienenia bez problémov postará.

Zdroj obrázka: karelnoppe/Shutterstock.com

Back To Top