Recept: Lahodne mäkké a nadýchané slimáky s jablkovo-škoricovou náplňou

Ingrediencie

  • 20 gramov čerstvého droždia
  • 3 lyžice múky
  • 500 g múky
  • 300 ml mlieka
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 45 g kukuričného škrobu
  • 12 g vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 1 pl rastlinného oleja
  • 3 jablká
  • 1 polievková lyžica škorice
  • 70 gramov masla
  • 150 gramov hnedého cukru (môžete použiť aj obyčajný biely)

Postup

20 g čerstvého droždia rozpustite v 300 ml mlieka. Pridajte 1 polievkovú lyžičku cukru a 3 lyžice múky. Všetko dôkladne premiešajte. Prikryte to utierkou a nechajte pôsobiť 10-15 minút, aby sa aktivoval kvások.

Do misky pridajte vajíčko, 500 g múky, škrob, vanilkový cukor, štipka soli. Vymieste si mierne lepivé cesto. Nechajte ho pod utierkou 30 minút na teplom mieste.

Jablká ošúpte, zbavte jadierok a nakrájajte ich na plátky. Cesto rozdeľte na dve časti. Každú rozvaľkajte a nakrájajte na dlhé pásy. Vrch potrite zmäknutým maslom.

Následne to posypte cukrom a škoricou. Poukladajte plátky jabĺk a pásiky cesta zviňte do roliek.

Preneste ich do olejom vymastenej formy. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 25 minút.

Takto vyzerajú jemné, lahodné a nadýchané buchtičky s jablkovo-škoricovou plnkou. Tá vôňa osloví nejedného člena vašej rodiny!

 

Zdroj: cpykami.ru