Ingrediencie
- 20 gramov čerstvého droždia
- 3 lyžice múky
- 500 g múky
- 300 ml mlieka
- 1 polievková lyžica cukru
- 45 g kukuričného škrobu
- 12 g vanilkového cukru
- štipka soli
- 1 vajce
- 1 pl rastlinného oleja
- 3 jablká
- 1 polievková lyžica škorice
- 70 gramov masla
- 150 gramov hnedého cukru (môžete použiť aj obyčajný biely)
Postup
20 g čerstvého droždia rozpustite v 300 ml mlieka. Pridajte 1 polievkovú lyžičku cukru a 3 lyžice múky. Všetko dôkladne premiešajte. Prikryte to utierkou a nechajte pôsobiť 10-15 minút, aby sa aktivoval kvások.
Do misky pridajte vajíčko, 500 g múky, škrob, vanilkový cukor, štipka soli. Vymieste si mierne lepivé cesto. Nechajte ho pod utierkou 30 minút na teplom mieste.
Jablká ošúpte, zbavte jadierok a nakrájajte ich na plátky. Cesto rozdeľte na dve časti. Každú rozvaľkajte a nakrájajte na dlhé pásy. Vrch potrite zmäknutým maslom.
Následne to posypte cukrom a škoricou. Poukladajte plátky jabĺk a pásiky cesta zviňte do roliek.
Preneste ich do olejom vymastenej formy. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 25 minút.
Takto vyzerajú jemné, lahodné a nadýchané buchtičky s jablkovo-škoricovou plnkou. Tá vôňa osloví nejedného člena vašej rodiny!