Recept: Jablká zabaľte do cesta a vložte do rozpáleného oleja. Výsledok vás príjemne prekvapí

Aby ste svojej rodine a priateľom dopriali lahodné jablkové koláče, nemusíte tráviť veľa času ich prípravou. Vymieste si obyčajné kysnuté cesto, jablká nakrájajte na kolieska a zabaľte ich do pásikov cesta. Takéto koláče vyzerajú originálne a každý, kto bude mať to šťastie ich ochutnať, určite ocení tú skvelú chuť.

Na prípravu budete potrebovať:

  • 200 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 2 pl cukru
  • 2 pl majonézy
  • 1 čl sušeného droždia
  • 450-500 g múky
  • 3 jablká
  • cukor a škorica na posypanie

Postup

Na prípravu cesta pridajte vajce, cukor, majonézu a droždie do teplého mlieka a dôkladne premiešajte. Prisypte 450 – 500 gramov múky a vymieste elastické cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Cesto zakryte potravinovou fóliou a nechajte 1 hodinu na teplom mieste. Počas tejto doby zdvojnásobí svoj objem.

Veľké jablko nakrájajte na krúžky hrubé asi 0,5 cm a do stredu každého krúžku vytvorte otvor.

Položte cesto na pracovnú dosku posypanú múkou a trochu ho ponaťahujte rukami. Následne ho narežte na pásiky.

Natiahnite každý pás a omotajte ho okolo každého jablka.

Nechajte to odstáť na stole 20 minút. Následne smažte na oleji na strednom plameni z oboch strán do zlatista.

Hotové koláče obaľte v zmesi cukru a škorice a môžete podávať!

 

Zdroj: cpykami.ru