Zbavte sa vecí, ktoré vám doma zaberajú miesto v kuchyni. TIETO VECI TAM NEMAJÚ ČO ROBIŤ

Rozhodli ste sa nejako upratať kuchyňu a zbaviť sa všetkých nepotrebných vecí? Možno to nebude jednoduché, no existuje spôsob, ako si správne naplánovať všetky kroky, ktoré vás privedú do vytúženého cieľa.

two brown wooden chairsunsplash

Najskôr si všetko roztrieďte a vytvorte zoznam nepotrebných vecí vo vašej kuchyni. Ako však zistiť, čo presne zapĺňa priestor a je nepotrebné? Prečítajte si pár trikov, ktoré vám pomôžu premeniť kuchyňu a urobiť ju priestrannejšou.

Dátum spotreby korenín vypršal

Vytrieďte si všetky vrecúška s koreninami. Zistíte, že polovica z nich už dávno oslávila 10. Výročie od dátumu spotreby. V niektorých vrecúškach sa už možno stihli objaviť mole. Takéto koreniny je potrebné vyhodiť do odpadkového koša.

air tight jarsunsplash

Staré utierky

Hoci budú čisté, určite už nebudú vyzerať vábne. Keď sa ich zbavíte, alebo ich použijete na niečo iné, ucítite slobodu.

Veci v krabiciach

Pár súprav v škatuľkách, súprava pohárov na víno a krištáľové poháre, ktoré už dlhé roky čakajú na použitie, sa už čoskoro dočkajú svojich nových majiteľov. Skvelý tip na darček, ktorý už len zostáva pekne zabaliť.

cardboard boxunsplash

Staré špongie a kefy

Ak máte malú kuchyňu, množstvo starých špongií na umývanie riadu ju len ešte viac zaplní. Aj podľa vzhľadu je ľahké určiť, ktoré z nich už dávno prežili svoju životnosť. Samozrejme, nemusíte vyhadzovať všetko, určite nájdete niečo, čo je hodné využitia. Dôležité je, aby ste tam toho mali čo najmenej.

Rovnaký typ domácich spotrebičov

Dostali ste niekedy rovnaké darčeky? Ak dôkladne prejdete všetkými skrinkami, nájdete niekoľko rýchlovarných kanvíc, mixérov a mlynčekov na mäso. Samozrejme, môžu byť skvelým pomocníkom, keď sa vám niečo, čo neustále používate, pokazí. Kým ale vy čakáte na túto chvíľu, kuchyňa sa mení na sklad domácich spotrebičov.

silver and black electric kettleunsplash

Môžete zobrať niečo rodičom, pretože je lepšie, keď sa prístroj používa, ako keď leží v zabudnutí. Zvyšok môžete odložiť do pivnice, prípade vyhodiť do zberu na elektroodpad.

S menšou námahou môžete dať veci do poriadku, upratať a vybaviť kuchyňu podľa vlastného uváženia. Po vykonanej práci pocítite úplnú spokojnosť a objavíte omnoho viac voľného miesta vo svojej kuchyni.

 

Zdroj: sovkusom.ru