Čaj z listov lesnej maliny má úžasné účinky. TAKTO SI HO UROBÍTE DOMA AJ VY

Ak aj vy patríte k milovníkom čajov, ktoré sú navyše bez kofeínu, určite si obľúbite čaj z malinových listov.

Maliny často využívame do rôznych receptov, nápojov alebo si ich vychutnávame bez akéhokoľvek spracovania. Zabúdame ale na jeden dôležitý fakt, že malinové kríky majú na sebe aj iné prospešné veci – listy. Práve tie majú rovnakú hodnotu, ako plody.

Výhody čaju z malinových listov

Čaj z malinových listov neobsahuje kofeín ani jeho obdoby, má však množstvo prospešných vlastností. Vďaka svojim diaforetickým a antipyretickým vlastnostiam pomáha pri prechladnutí. Okrem toho pomáha pri tráviacich problémoch, normalizuje spánok a zmierňuje stres.

V lete majú uvarené malinové listy obzvlášť intenzívnu arómu, ktorá v zime slabne. Aby sa vôňa čo najviac zachovala, listy sa nakladajú. Proces je celkom jednoduchý, no trvá niekoľko dní. Ale verte, že vaše úsilie nevyjde na zmar!

Ako pripraviť čaj z malinových listov

Nepotrebujete nič iné než malinové listy. Z vrcholov kríka vyberte iba najmladšie. Skladujte ich v 3-litrovej nádobe až po vrch. Otvorenú nádobu umiestnite na teplé miesto alebo na slnko a počkajte 24 hodín.

Potom preložte obsah nádoby do plastového vrecka a vložte ho do mrazničky na ďalších 24 hodín.

Mrazené listy nakoniec rovnomerne poukladajte na plech s gázou. Vložte ho na 3 hodiny do rúry predhriatej na 60 stupňov. Prípadne ho zakryte uterákom a nechajte pár dní na slnku.

 

 

Zdroj: sovkusom.ru
Back To Top