Osviežujúci jahodový piškótovník. Po koláčiku sa vždy len tak zapráši!!

Budeme potrebovať:
na cesto:
5 bielkov
250 g kryštálového cukru
5 žĺtkov
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 PL kakaa
1 dl vlažnej vody
2 dl oleja

Plnka:
1 liter mlieka
3 jahodové pudingy
15 jahôd
7 PL cukru
1 maslo

Ešte 0,5 l šľahačky a jahody a čokoláda na ozdobu.

Postup:
Vyšľaháme bielky a postupne pridávame cukor, až vyšľaháme tuhý sneh. Potom do neho pridáme po jednom žĺtku a došľaháme,pridáme olej. Nakoniec pridáme múku s kakaom a práškom do pečiva striedavo s vodou a vareškou premiešame.Cesto vylejeme na plech pokrytý papierom a upečieme pri 180 °C 20 minút.


Medzitým si uvaríme z mlieka, pudingov, cukru a posekaných alebo rozmixovaných jahôd puding, ktorý necháme vychladnúť.Pridáme vyšľahané maslo a spojíme. Cesto potrieme džemom, ja som natrela nutellou a uložíme krém. Na neho dáme vyšľahanú šľahačku, alebo polejeme čokoládou a ozdobíme jahodami.


Prajem dobrú chuť.

Back To Top