Ako sa vysporiadať s upchatým záchodom bez toho, aby ste museli použiť zvon?

Je dobré, ak v domácnosti každej rodiny sa nachádza muž, ktorý si vie poradiť s akýmikoľvek problémom, ak sa niečo pokazí.  Dokáže priskrutkovať kľučku od dverí a umyje rúru, a čo je najdôležitejšie, bude schopný bez problémov vyčistiť upchatú toaletu.

Čo ale robiť, keď nie je po ruke ani muž, ani potrebné nástroje? Ak sa aj vy radíte medzi šikovné a nezávislé ženy, ukážeme vám, ako sa vyrovnať s najnaliehavejším problémom vo vašej domácnosti!

interiér, interiérový dizajn, kúpeľňaPexels

Pokazenú toaletu je potrebné riešiť okamžite. Ide o pravdepodobne najdôležitejšiu vec v dome, ktorá musí byť vždy v dobrom stave.

Zvon na wc je prvá vec, ktorá nám príde na myseľ, ak nastane upchatie. V prípade, že ho doma nemáte, nepodliehajte panike. Snažte sa využiť to, čo máte poruke. Na konci článku nájdete rýchly spôsob, ako si s tým poradíte.

anonymný, apartmán, bežná prax                                                    Pexels

V prípade, že zvon túto úlohu nezvláda, neváhajte a prejdite na plán „B“…

  • Na prípravu záchranného prostriedku potrebujete 3,5 litra obyčajnej vody a 170 ml tekutého prostriedku na umývanie riadu.
  • Prvým krokom je nájsť si najväčší hrniec, do ktorého následne nalejete vodu a necháte ju zohriať.
  • Potom do toalety pridajte tekutý prostriedok na umývanie riadu a nechajte pôsobiť, kým sa voda v hrnci neohreje.
  • Bez čakania na to, kým voda začne vrieť, okamžite vypnite plyn a nalejte ju do toalety. Potom počkajte 15–20 minút.
  • Keď prostriedok zafunguje a prebytočná tekutina začne stekať, skúste jemne stlačiť tlačidlo splachovania, kým sa proces odvádzania vody nevráti k normálu.

 

To je všetko!

Tento prostriedok pracuje na rovnakom princípe, ako pri umývaní riadu. Keď tekutina na umývanie riadu dopadne na stenu toalety, zmäkčuje povrchové napätie a rozpúšťa prekážajúce komponenty.

apartmán, architektonický dizajn, čistiť                                                         Pexels

Je potrebné poznamenať, že táto metóda funguje iba v prípade malých blokád. Preto ak sa problém nevyrieši ani po uplynutí tohto času, mali by ste zavolať inštalatéra.

 

Pozrite si sľúbené video o tom, ako rýchlo a ľahko vyrobiť zvon z nepotrebnej plastovej fľaše.

 

Zdroj: takprosto.cc

Back To Top