Tip: 3 Dôvody, prečo púčiky na vašej orchidei začnú schnúť. ZACHRÁŇTE ICH

Púčiky na orchidei môžu vysychať z rôznych dôvodov, ale možno ich zhromaždiť do troch najhlavnejších. Ak chcete vedieť, aké sú príčiny a ako im predchádzať, prečítajte si nasledujúce tipy!

Prvým dôvodom je nedostatok živín. Dusík, fosfor a draslík sú nevyhnutné prvky pre normálny život orchidey.

V prírode orchidea získava všetko, čo potrebuje, no v obmedzených podmienkach bytu nemá inú možnosť, odkiaľ brať živiny, okrem hnojiva, ktoré jej dáme. Orchideu preto určite prihnojujte, podľa návodu na obale daného prípravku.

Druhým dôvodom je výskyt škodcov. Ak žijete v dome, potom je objavenie hmyzu pomerne bežným javom. Hmyz, ktorý „hryzie“ orchideu, jej odoberá živiny, ktoré potrebuje na tvorbu púčikov. Preto platí jednoduché pravidlo: nezanedbávajte preventívne ošetrenia proti škodcom!

Tretím dôvodom je stres. To je jeden z veľmi dôležitých dôvodov, prečo má orchidea vysušené púčiky. Pre orchideu sú stresujúce najmä teplotné zmeny. Príkladmi sú nasledujúce situácie:

prudké zvýšenie o 10 alebo viac stupňov; vynechávanie polievania alebo naopak prelievanie; neustále vysoká teplota v miestnosti (viac ako 24 stupňov); nízka vlhkosť; nedostatok svetla.

Dokonca aj prudké zvýšenie alebo zníženie atmosférického tlaku môže ovplyvniť orchideu: niektorým sa začnú vysušovať púčiky, ktoré sa ešte ani nevytvorili. Dôvody preto môžu byť veľmi rozdielne a nie všetko sa dá ovplyvniť. Sledujte svoju orchideu a všimnite si, ktorá situácia je pre vás tá pravá, a potom sa tomu snažte zabrániť.

 

Zdroj: cpykami.ru
Back To Top