TOTO PRIDÁVAM DO cesta na zemiakové placky, aby nestmavli a boli ešte chutnejšie

Zemiakové placky poznáme už od nášho detstva a dokážeme si ich pripraviť na niekoľko spôsobov. A hoci ide o pomerne bežný pokrm, vždy existujú chyby, ktorých sa dopúšťame pri príprave.

Z tohto dôvodu je výsledný pokrm nie taký, ako by sme si želali. Najčastejšie sa deje to, že nám placky stmavnú. Prečo je to tak a ako sa tomu vyhnúť? Prečítajte si niekoľko dôležitých tipov, ktoré vám pomôžu pripraviť chutný obed pre celú rodinu.

Existuje niekoľko osvedčených spôsobov, ako zachovať prirodzenú farbu strúhaných zemiakov. Najčastejšie sa do cesta pridáva cibuľa.

Ak však cibuľu položíte na strúhané zemiaky, nezabráni to ich stmavnutiu. Cibuľu a zemiaky je potrebné ukladať vo vrstvách.

Do cesta na zemiakové placky môžete pridať aj trochu citrónovej šťavy alebo kyseliny citrónovej zriedenej vo vode. Vitamín C zosvetľuje nielen pokožku, ale aj zemiaky. Rovnako funguje aj jemne nastrúhaná cibuľa a jablko. Na 1 kg cesta stačí jedna polievková lyžica.

Existuje názor, že aj vajce  má vplyv na farbu zemiakových placiek. Niekto dáva prednosť výlučne žĺtkom. Vďaka nim sú zemiakové placky chutnejšie. Cesto určite nestmavne, ak doň pridáte akýkoľvek mliečny výrobok. Môže to byť 1 PL kyslej smotany, kefíru alebo jogurtu.

Do cesta je potrebné pridať niekoľko lyžíc múky. Vďaka tomu bude mať lepkavejšiu štruktúru. Málokto si však uvedomuje, že múka je zodpovedná aj za zachovanie farby. Sú ľudia, ktorí namiesto múky pridávajú zemiakový škrob, pretože vďaka nemu cesto netmavne.

Vedeli ste, čo pridať do cesta na placky, aby nestmavlo? Ako zvyčajne pripravujete toto jedlo u vás doma? Podeľte sa o svoj obľúbený recept v komentároch!

 

Zdroj: sovkusom.ru
Back To Top