Veľký trik záhradníka, takto bude váš trávník krásne zelený a bez jednej buriny

Pre mnohých je krásny upravený trávník pýchou pozemku. Údržba takého trávníka nie je vždy jednoduchá, zaberá to veľa času aj práce ak nedodržíme niektoré pravidlá. Aj vtedy sa dá skrášliť ak je tráva príliš slabá alebo je trávník zarastený burinou, len musí byť trpezlivý a starostlivý.

Ako môžeme dosiahnúť hustejší trávník?

Prevetraj trávník

Koncom zimy sa odporúča prevetrať trávník, robí sa to s náradím na prevzdušňovanie trávníkov. Týmto sa dostane viac kyslíku do pôdy, voda a živiny sa dostanú tiež ľahšie ku koreňom trávy.

Siatie trávy

Kúp si semiačka takého druhu trávy aká ti rastie. Ak nie si istý požiadaj o pomoc v záhradkárstve. Semiačka rozsyp po celom trávníku a bohato polej vodou. Presvedč sa o tom že si kúpil správné semiačka vhodné na danú klímu.

Pravidelne odstráňuj rastlinný odpad

Odumreté zvyšky rastlín ako lístie alebo pokosená tráva môžu zadusiť trávník, preto je dôležité trávník pravidelne čistiť. Použi hrable.

Polievaj správne

Voda je dôležitá pre každú rastlinu. Vždy dbaj na to aby trávník mal dostatočnú vlahu. Aj príliš veľa vody môže uškodiť tak ako škodí sucho. Vždy polievaj skoro ráno, nie keď je horúco. Tráva musí dostať týždenne aspoň 2,5-4 cm vody, netreba polievať každý deň, stačí 2-3 za týždeň. Skotrolovať či si dosť polial môžeš tak, že zapichneš šrobovák do zeme, ak ľahko vošiel tak je správne ak nie tak je ešte potrebuje vodu.

Pravidelne prihnojuj

Vyber také hnojivo ktoré je najvhodnejšie na tvoj trávník. Najviac použi na jar a na jeseň, v lete už len niekedy. Vhodné je hnojiť po výdatnom polievaní na druhý deň.

Burinu drž na uzde

Je dôležité odstraňovať burinu aby sa nepremnožila na celý dvor.

Back To Top