XXL domáce nadýchané langoše so šunkou a syrom. Chutia ako keby ste si ich dali na trhu

Máte chuť na veľké domáce langoše? Tieto sú presne pre vás.
Suroviny:
1 kg hladkej múky
6 dkg droždia
7 dl mleka
1 PL cukru
2 ČL soli
Ďalej potrebujeme tatársku omáčku, šunku a strúhaný syr
Postup:
Urobíme si kvások, necháme ho vykysnúť a pridám k ostatným surovinám. Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť asi 40 minút. Vykysnuté cesto rozkrájame na kúsky
/ približne 13/ a urobíme z nich bochničky, ktoré necháme vykysnúť asi 15 minút.. Potom ich natiahneme do kruhu a pečieme na oleji. Musia byť ponorené do oleja. Upečené langoše z jednej aj druhej strany potierame cesnakovou vodou.
2dl vody, 8 strúčikov cesnaku, nechať postáť a potierať
Šunku nakrájame na štvorčeky, syr nastrúhame.
Langoš potrieme tatárkou,posypeme šunkou a syrom.
Back To Top