(foto)
Pred deťmi ich treba skrývať lebo by hocikoľko toho zjedli.
Rožok
Z štvrť kila polohrubej múky, 2,5dk droždia a z vlažného mlieka si urobíme kvások. Keď vykysne. Vymiesime cesto z trištvrť kila múky, 10 dkg masla, 2 dkg cukru, 2 dkg soli a toľko mlieka aby sme dostali cesto nie príliš jemné ale ani tvrdé. Necháme zakryté na teplom mieste kysnúť. Na pomúčenej doske vyváľkáme na tenké okrúhlé pláty, každý plát rorežeme na 4 časti a takto získané trojuhoľníky zrolujeme do tvaru rohlíkov, tak že začneme rolovať od širšieho konca trojuhoľníka. Poukladáme ich na plech a znovu ich necháme kysnúť. Povrch potrieme vyšľahaným žĺtkom a dáme piecť.
Lacný chutný rožok
20 dkg margarínu zmiešame s 20 dkg polohrubej múky, pridáme kvások z malého množstva mlieka a 5dkg droždia, štipku soli, dobre premiesime a cesto rozdelíme na 6 častí. Každý bochník si vytvarujeme do kruhu a podľa toho koľko chceme rožkov ich rozdelíme na viac častí. Na širšiu časť trojuhoľníkov dáme lekvár a zrolujeme do tvaru rožkov. Poukladáme na plech, vrch potrieme žĺtkom a necháme kysnúť. Po upečení posypeme vanilkovým cukrom.