Jeden super lacný spôsob ako udržať komáre ďaleko od bytu! Budú sa vám oblúkom vyhýbať

Pre ľudí žijúcich v domoch, pri jazere, na dovolenke a na chate, môže byť tento spôsob veľmi užitočný. Hlavne po dažďových dňoch, keď sa rýchlejšie rozmnožujú atak nám znepríjemňujú náš voľne strávený čas.

V obchod sa síce dajú zakúpiť repelenty aj odpudzovače komárov, elektrické aj chemické ale pokúsme sa to vyriešiť domácim prostriedkom.

Prísady:

  • 1 hrnček vody
  • ¼  hrnčeka hnedého cukru
  • 1 g droždia
  • ½ l fľaša

Príprava:

Odrežme PET fľašu v polovici. Hnedý cukor rozmiešame v horúcej vode a necháme vychladnúť. Po vychladnutí nalejeme do spodnej časti fľaše. Pridajme droždie, netreba pomiešať. Uvoľňuje oxid uhoľnatý a to láka komáre. T

eraz vložme vrchnú časť opačne do spodnej, ako by sme vkladali lievik a pripevnime lepiacou páskou. Nakoniec prekryme spodnú časť čiernou látkou ale vrchnú časť nechajme priesvitnú a položme to tam kde sa najčastejšie zdržiavame. (komáre tvrdia že na tmavom mieste je najlepší oddych)

Podobným spôsobom môžeme udržať vonku aj muchy. Do fľaše nalejeme pivo a pridáme cukor. Vrchnú časť vložíme opačne, takto sa muchy ktoré pôjdu za kyslastou vôňou už nedostanú von. Zaručený spôsob!

Back To Top