Skvelý trik od skvelých šéfkuchárov: Prečo by ste mali polievať mäso nálevom z kyslých uhoriek?
Nakladaná šťava z uhoriek je skvelým produktom, ktorý v domácnosti využijete na mnoho rôznych spôsobov. Dnes vás naučíme pár trikov, ktoré by ste určite mali poznať. Vedeli ste napríklad, že s uhorkovým nálevom pripravíte jemnejšie, krehkejšie a neskutočne chutné mäso? Otestujte to najbližšie, keď budete pripravovať obed, je to skvelý nápad!
Vďaka marináde bude mäso chutiť perfektne a ideálne sa hodí na grilovanie bravčového mäsa:
Čo na to potrebujete?
- 6 ks bravčového mäsa
- 100 ml nálevu z uhoriek
- 5 g soli
- 5 g čierneho korenia
- 5 g sladkej červenej papriky
- 50 g horčice
- 100 g kyslej smotany alebo majonézy
- 1550 g uhoriek
- 1 paradajka
- 100 g syru kaškaval
Príprava:
Mäso nakrájajte na plátky (ak je vcelku).
Na vrchu urobte zárezy.
Vložte mäso do uzatvárateľného plastového vrecúška.
Pridajte kyslú smotanu, horčicu, korenie.
Vrecúško pevne uzatvorte a dobre premiešajte, aby sa všetky chute prepojili.
Vyberte mäso a položte ho na pekáč.
Potrite ho smotanou alebo majonézou a pridáme zvyšné suroviny – nakoniec všetko posypte syrom.
Pečte pri teplote 180 °C asi 35 minút. Hotovo! Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: zajenata.bg