Vôbec som tomu neverila, ale pomohlo to. Za svoj mladistvý vzhľad mi pomohli produkty z ryžovej múky. Stačí urobiť toto

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo 80% japonských a kórejských výrobkov proti starnutiu pleti (známych svojou vynikajúcou kvalitou) je na báze ryžovej múky? Na tomto produkte sú založené aj dekoratívne kozmetické výrobky (púder, líčidlá, očné tiene) najväčších východoázijských značiek.

Po prvé, ide o prírodný a bezpečný produkt. A po druhé, ryžová múka je prvotriednou pomocníčkou pri udržiavaní a predlžovaní mladej pokožky, ktorú ženy v Číne a Japonsku úspešne používajú od čias starodávnych dynastií.

Ryža sa nechala niekoľko dní namáčať, aby zrná zmäkli, potom sa rozdrvili v mažiari a výsledná kaša sa nechala vysušiť.

Teraz to už našťastie nemusíte robiť. Stačí, ak si ryžu pomeliete na múku 3 až 4 stlačeniami v mlynčeku na kávu. 15 sekúnd na predĺženie mladosti o niekoľko rokov je neúmerne výnosná investícia, však!

Vlastnosti ryžovej múky

Jemný peeling a vyhladenie textúr. Extra malé častice poskytujú jemnú masáž bez poškodenia vašej pokožky. Preto ju môžu používaj aj majitelia citlivej pleti. Okrem toho, ide o absolútne hypoalergénny výrobok.

 

Zjasnenie a rozžiarenie. Ryžová múka má rozjasňujúce vlastnosti. Po týždni zabudnete na pleť bez lesku, vaša pokožka bude žiariť. A po 1 – 1,5 mesiaci sa výrazná pigmentácia (ak je to váš prípad) stane takmer neviditeľnou.

Zúženie pórov. Ryžová múka je vynikajúci pohlcovač, dobre sa vyrovnáva s nadmerným obsahom tuku. Odstraňuje zápal, sčervenanie, bojuje proti akné, vyrážkam a vyťahuje z pokožky škodlivé látky.

 

Spevnenie a zvýšenie elasticity. Draslík, ktorého je v ryžovej múke dostatok, v kombinácii s masážnym účinkom stimuluje obnovu pokožky a tvorbu kolagénu. Pokožka sa tak stáva pevnejšou a zvýrazňujú sa kontúry tváre.

 

Intenzívna výživa a hydratácia. Komplex vitamínov, minerálov a aminokyselín vyživujú pokožku a pomáhajú jej udržiavať si potrebnú vlhkosť.

 

Produkty z ryžovej múky

Obnovujúci ryžový peeling

2-3 lyžičky múky zmiešajte s 1 polievkovou lyžicou teplej vody alebo mlieka. Aplikujte rovnomerne na pokožku, nechajte pôsobiť 3 minúty a nakoniec si pokožku pomasírujte končekmi prstov (5 minút). Pleť si následne opláchnite teplou vodou.

Uvoľňujúce ryžové obklady

2-3 lyžičky ryžovej múky zmiešajte s 200 ml teplej (nie horúcej) vody. Namočte do nej napríklad bavlnený uterák, zľahka ho vyžmýkajte, potom ho aplikujte na tvár a krk. Môžete použiť aj dva menšie uteráky. Ľahnite si a nechajte pôsobiť 10-15 minút. Ak chcete, môžete procedúru predĺžiť, stačí, ak si uterák znova navlhčite.

Tonizujúci ryžový ľad

Zvyšnú zmes po príprave obkladov nalejte do formy na ľad a dajte ju zamraziť. Vytvoreným ľadom si môžete potierať tvár vždy ráno po umytí a večer po odstránení make-upu.

 

Vyhladzujúca ryžová maska ​​na tvár a krk

1 polievkovú lyžicu ryžovej múky zmiešajte s 2 lyžicami hustej smotany. Vymiešanú masku naneste na tvár a krk, nechajte pôsobiť 20 minút, opláchnite teplou vodou a nakoniec si tvár pretrite kockou ryžového ľadu.

Spevňujúca ryžová maska

2 čajové lyžičky múky zmiešajte s vaječným bielkom. Zmes naneste na očistenú tvár a bradu. Po 10 minútach si pleť opláchnite teplou vodou a použite ryžové kocky z ľadu.

 

Pravidelné domáce ošetrenia môžu vrátiť čas! Pozitívne je aj to, že nemusíte míňať veľké peniaze za drahú kozmetiku. Vytvorte si zásoby pomletej múky, pretože keď uvidíte výsledok, už nikdy neodmietnete aplikáciu tohto obyčajného, no zároveň efektívneho produktu.

Ak sa vám tento článok páčil, zdieľajte ho s vašimi priateľmi na Facebooku!

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top