Tento recept valcuje internet. Tvarohový syr s bohatou náplňou je skvelou pochúťkou

Pripravte si tvarohový syr so šunkou a olivami. Paradajky sušené na slnku dodajú tomuto pokrmu špeciálnu pikantnosť. Na prípravu používajte iba vysokokvalitný tvaroh bez prebytočných aróm. Ak máte mierne skysnuté mlieko a neviete, čo s ním, neváhajte ho pridať do tvarohu!

Ingrediencie

  • 1 kg tvarohu
  • 1 l mlieka
  • 200 g šunky
  • 100 g sušených paradajok
  • 1 čl soli
  • 100 g masla
  • 150 g olív
  • 0,5 čl kurkumy
  • 0,5 čl sódy
  • bylinky – podľa chuti

Postup

Zalejte tvaroh mliekom a povarte ich na vysokej teplote. Počas pravidelného miešania kontrolujte konzistenciu tvarohu. Ak sa začne topiť, odstráňte hrniec z plameňa.

Pripravte si náplň. Šunku nakrájajte na kocky, olivy rozdeľte na 4 časti a paradajky narežte na čo najmenšie kúsky.

Tvaroh premiestnite do cedníka, aby sa odstránila prebytočná tekutina. Dôkladne vytlačte srvátku. Pridajte maslo, soľ, jedlú sódu a kurkumu.

Vráťte tvaroh na sporák a varte ho na miernom ohni za stáleho miešania. Keď sa zmení na hladkú pastu, pridajte plnku (bez byliniek. Varte ďalšie 3 minúty za stáleho miešania.

Preneste tvaroh na potravinovú fóliu, vytvarujte ho do klobásy a okraje pevne zviažte. Môžete ho rozdeliť na 2 časti – jedna ostane „čistá“ a druhú posypte bylinkami, napríklad kôprom.

Obe rolky vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top