Dezert „Mandarínky v snehu“ poteší dospelých aj deti svojim neobvyklým vzhľadom a vynikajúcou chuťou.
Kyslá smotana zmiešaná s cukrom a mierne kyslé mandarínky sa v tomto jednoduchom dezerte dokonale prepoja.
Na prípravu dezertu v 1,5-litrových fľašiach budete potrebovať:
- 30 g želatíny
- 200 ml vody
- 800 g kyslej smotany (18%)
- 200 g cukru
- 10 mandarínok
Postup:
Želatínu zalejte prevarenou vodou a nechajte napučať. Kyslú smotanu vymiešajte s cukrom. Napučanú želatínu rozpustite vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre.
Želatínu nalejte do kyslej smotany s cukrom a dobre premiešajte. Zrežte hornú časť plastovej fľaše pri hrdle. Vložte niekoľko polievkových lyžíc kyslej smotany do fľaše a nechajte ju v chladničke, kým nestuhne.
Ošúpané mandarínky dajte na drevenú paličku a vložte ich do fľaše. Na jeden dezert potrebujete 5 mandarínok.
Celú fľašu naplňte kyslou smotanou a nechajte 3-4 hodiny v chladničke, kým stuhne. Stuhnutý dezert vyberte z fľaše, odstráňte paličku, nakrájajte na kúsky a podávajte.
Pozrite si video s podrobným postupom prípravy:
https://www.youtube.com/watch?v=z7SoqI09oO4&ab_channel=%D0%A2%D1%91%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%8B%D0%A0%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D1%8B