Domáci koláč SNICKERS – Za týmto koláčom sa ide každý potrhať

Koláče s chutnými orieškami milujú najmä tí, ktorí majú chuť na sladké. Tento dezert sa stane obľúbenou voľbou celej vašej rodiny už po prvom pečení.

Čo na to potrebujete?

  • 160 g mandlí
  • 4 bielka
  • štipka soli

Na prípravu krému potrebujete:

  • 90 ml smotany
  • 4 žĺtky
  • 80 g bielej čokolády
  • 15 g cukru
  • 10 g škrobu
  • 80 ml mlieka
  • 50 g masla

Na ozdobu

  • 20 g mandlí
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 70 ml smotany

Postup

Bielky vyšľahajte so soľou na hustý a nadýchaný sneh, aby vrcholky neopadávali.

Mandle alebo akékoľvek iné oriešky podľa vlastného výberu nasekajte na kúsky, nie však na malé, a pomocou špachtle ich jemne vmiešajte do bielkovinovej zmesi.

Plech na pečenie vysteľte papierom a rozotrite pripravenú zmes. Stierkou zarovnajte, aby ste získali rovnomernú vrstvu.

Pečte pri 180 stupňoch 25 – 30 minút.

Odstráňte papier, orežte okraje a korpus nakrájajte na 2-3 kusy. Odrezky rozdrvte mixérom.

Smotanu dajte do hrnca na sporák a priveďte ju k varu, pridajte čokoládu a miešajte, kým sa nerozpustí. Odstráňte to zo sporáka.

Žĺtky vyšľahajte s cukrom a mliekom, pridajte škrob a smotanu. Všetko varte na miernom ohni do zhustnutia. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť.

Vychladnutú smotanu vyšľahajte a zmiešajte so zmäknutým maslom, prešľahajte a pridajte krém – vyšľahajte dohladka.

Korpusy namažte krémom a vytvarujte koláč.

Mliečnu čokoládu rozpustite a polejte ňou dezert. Dozdobte mandľovými lupienkami alebo inými orieškami. Môžete použiť smotanu a čokoľvek, čo máte radi.

Koláč následne vložte na niekoľko hodín do chladničky, aby dôkladne stuhol. Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Zdroj: souspark.ru