Máte doma orchideu? Toto dokáže keď ju skombinujete s aloe vera. Ocení to každý

Po uschnutí a opadnutí kvetov vyzerá orchidea akosi smutne. Ak chcete, aby opäť rozkvitla a tešila vás svojou krásou.

Nemusíte okamžite odrezať vyblednutú stopku, aj keď sa zdá, že už nebude púšťať púčiky – vykonajte niekoľko jednoduchých postupov na obnovu, regeneráciu a stimuláciu.

Na to potrebujete aloe vera. Je známe tým, že obsahuje celý rad vitamínov a minerálov, ktoré vyživujú, regenerujú a stimulujú rastliny k rastu a kvitnutiu.

Ak máte veľa aloe vera, najefektívnejším spôsobom, ako ho použiť, je vziať pár listov, rozrezať ich na polovicu a každú orchideu potrieť touto dužinou. Vykonávajte to 2-krát týždenne, optimálne 1-krát.

Uschnutá vetvička kvetu je naplnená životodarnou vlahou, mikroživinami a hlavne sa postupne začnú prebúdzať spiace púčiky.

Ak nemáte veľa aloe vera, odrežte jeden malý list, nakrájajte na kúsky a položte kúsok na každú stopku, kde sú spiace púčiky. Nechajte aloe takto kým nezaschne priamo na orchidei (1-2 týždne). Potom starý kúsok odstráňte, použite nový a takto vymieňajte, kým sa púčiky neprebudia. Gél z aloe vera bude neustále priamo vyživovať púčiky a tie dostanú všetko, čo potrebujú pre rast.

 

Zdroj: cpykami.ru
Back To Top