Cesnak dám do sklíčka a ostal čerstvý rok a pol. Toto je balada pre moju rodinu

Cesnak je skvelý produkt, ktorý dokonale dopĺňa chuť mnohých jedál. Problém, ktorý môže pri cesnaku nastať, je jeho skladovanie, keďže v chladničke a na balkóne začne veľmi rýchlo klíčiť.

Našťastie existuje spôsob, ako udržať cesnak neporušený až po dobu 1 roka! Skladovanie cesnaku pomocou tejto metódy pomôže uchovať všetky jeho výhody a chuť.

Budete potrebovať:

  • 500 gramov cesnaku
  • 2 nádoby s objemom 330 ml
  • 1 lyžička morskej soli (15 gramov) pre každú nádobu
  • 30 ml jablčného octu pre každú nádobu
  • 2 plátky citróna (1 na každú nádobu)
  • prevarená a vychladená voda

Postup

Cesnak ošúpte. Aby ste to urobili čo najrýchlejšie, rozdeľte ho na strúčiky a vložte ich do teplej vody na 1 hodinu. Po hodine môžete cesnak ľahko ošúpať.

Cesnak rozdeľte na 2 časti a naplňte ním 330 ml nádoby. Do každej nádoby dajte 1 čajovú lyžičku soli.

Do každej nádoby nalejte 30 ml jablčného octu a položte plátok citróna. Cesnak zalejte vychladenou prevarenou vodou. Uzatvorte to a nádoby dobre pretrepte, aby sa soľ, ocot a voda dôkladne premiešali.

Po 7-10 dňoch môže byť cesnak konzumovaný. Skladujte ho na chladnom a tmavom mieste. Týmto spôsobom si môžete pripraviť cesnak na celú zimu.

 

Zdroj: cpykami.ru