Do tohto slivkového koláča ide netradičná surovina. Vďaka nej je koláčik ešte lepší

Pripravte si lahodný slivkový koláč, ktorý okamžite zaradíte do kuchárskej knihy s vašimi obľúbenými dezertmi. Ak si chcete pochutnať na čo najlepšej chuti ovocia, pridajte do plnky trochu korenia – škorica, kardamóm, citrónová kôra alebo klinček sú skvelou voľbou.

Ingrediencie

  • 400 g sliviek
  • 1 čl citrónovej kôry
  • 3,5 pl hnedého cukru
  • 1 pl kukuričného škrobu
  • 100 g pšeničnej celozrnnej múky
  • 100 g ovsených vločiek
  • 100 g masla
  • 1 čl prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • Vanilkový extrakt – podľa chuti

Postup

Slivky zbavte kôstok a nakrájajte na kolieska. Pridajte citrónovú kôru, 1 polievkovú lyžicu cukru a škrobu, aby slivky nepustili veľa šťavy. Dôkladne premiešajte.

Ovsené vločky, múku, cukor, prášok do pečiva a soľ premiešajte dokopy, pridajte pár kvapiek vanilkového extraktu a opäť premiešajte.

Následne pridajte zmäknuté maslo a snažte sa všetko prepojiť. Je to pohodlnejšie to urobiť rukami, ale môžete použiť aj lyžicu. Cesto by malo byť drobivé.

Dno odnímateľnej formy (18 cm) vysteľte papierom na pečenie, steny potrite rastlinným olejom a taktiež prikryte papierom na pečenie. Lyžicou naukladajte polovicu cesta a dno zľahka pozatláčajte pohárom.

Slivkovú plnku premiešajte a vložte do formy. Následne to všetko prikryte zvyšným cestom, ktoré jednoducho posypte zvrchu. Koláč pečte 30-35 minút pri 180 stupňoch.

Ovsený koláč so slivkami je veľmi chutný: zvonka je zlatohnedý a vo vnútri je šťavnatý a zvnútra jemný. Slivky v prípade potreby môžete nahradiť jablkami a v letnej sezóne bobuľovitým ovocím.

 

Zdroj: sovkusom.ru
Back To Top