Plnené ježkové zemiaky. Pridala som syr, slaninku, klobásky a mala som kráľovský obed z jedného pekáča

Toto jedlo si zamiluje celá rodina a každý hladoš

Suroviny:
12 väčších zemiakov
4 väčšie cibule
20 dkg postrúhaného ementálu
30 dkg slaninky s mäsom
3 nožičky klobásky
kyslú smotanu
provensálske korenie
mleté korenie , vegetu , cesnak a soľ
olej

Postup:
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska tak, aby sme ho úplne neprekrojili a držal pokope.Osolíme aj do zárezov, do ktorých budeme dávať klobásku, cibuľu a slaninku, môžeme aj syr..

Takto naplnené zemiaky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme olejom , posypeme korením a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 60 minút.

Prvých 50 minút pečieme prikryté alobalom, potom odkryjeme a dopečieme. Ochutnáme , či sú zemiaky už upečené. Ak áno , kyslú smotanu zmiešame so soľou, korením a cesnakom podľa chuti.

Zemiaky vyberieme a potrieme touto zmesou, posypeme strúhaným syrom, alebo dáme celé plátky a dáme zapiecť ešte asi na 10 minút.


Ja k tomu robím ešte kapustu na sladko, alebo na kyslo, alebo cibuľu na kolieska trochu opečiem v panvici.Večera ako lusk, u nás veľmi obľúbená…

za recept ďakujeme pani Milke