Recept: Banánová roláda s lahodnou tvarohovou plnkou. Nikdy v živote som nejedla niečo tak chutné

Chcete prekvapiť svoju rodinu lahodným a zdravým dezertom?

Urobte im banánovú roládu! Charakteristickým znakom tohto receptu je, že piškótové cesto je pripravenébez múky a vôňa kakaa a chuť vrstvy tvarohu s banánom nenechajú nikoho ľahostajným!

Pripravte si ju aj vy a neoľutujete!

Ingrediencie na cesto:

  • 70 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 45 g kakaa
  • 1/2 čl prášku do pečiva
  • štipka soli

Ingrediencie na náplň:

  • 2 banány
  • 60 g masla
  • 250 g tvarohu
  • 35 g práškového cukru
  • 2 g vanilky
  • 1 citrón

Príprava:

Rozšľahajte vajcia. Pridajte práškový cukor, štipku soli a pokračujte v šľahaní, až kým vám nevznikne nadýchaná zmes.

Cez sitko preosejte kakao a prášok do pečiva do rozšľahaných vajec. Premiešajte silikónovou stierkou do hladka. Cesto rovnomerne rozdeľte na obdĺžnikový plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov 12-15 minút. Teplý piškót zrolujte, ale neoddeľujte od papiera. Nechajte to takto až do úplného vychladnutia.

Na prípravu plnky zmiešajte tvaroh, kúsok mäkkého masla, práškový cukor, vanilku a kôru z jedného citróna. Všetko rozmixujte mixérom do hladka.

Rolku rozložte, aby ste oddelili papier na pečenie a následne na ňu rovnomerne naneste pripravenú plnku. Na okraj budúcej rolády položte banán. Pevným stlačením stočte roládu, zabaľte ju do potravinovej fólie a preneste ju na noc do chladničky.

Ráno roládu vyberte z chladničky a posypte kakaom. Prajeme vám dobrú chuť!

Táto banánová roláda je veľmi jemná a chutná. Ak chcete, môžete ju ozdobiť práškovým cukrom, kandizovaným ovocím, strúhanou čokoládou alebo bobuľovitým ovocím.

 

Zdroj: otozh.com.ua
Back To Top