Kto bol jedinou skutočnou láskou Freddieho Mercuryho? Čokoľvek sa dalo povedať o jeho orientácii

Láska na celý život, jediná láska – tak nazval legendárny spevák skupiny Queen Mary Austinovou vo svojich posledných rozhovoroch.

Práve tejto žene venoval pieseň Love of My Life a daroval prsteň s nefritom, pričom ju požiadal o ruku a srdce.

Neskôr zanechal Mary väčšinu svojho majetku. O tajomstve uloženia jeho popola vie okrem spevákových rodinných príslušníkov aj 70-ročná Mary.

Zdá sa, že toto sú dostatočne silné argumenty na to, aká dôležitá bola pre Freddieho. Akú úlohu zohrala v živote speváckej legendy?

https://www.instagram.com/p/CUk4cqPsTDE/

Mary Austinová a Freddie Mercury: priateľstvo, spolupráca alebo láska

V súčasnosti, v blízkosti domu Mary Austinovej, sprievodcovia prerozprávajú milostný príbeh tejto ženy a Freddieho Mercuryho.

K jej domu pravidelne chodí veľa ľudí a uctievajú si pamiatku svojho idola – Freddieho Mercuryho. A keďže nikto okrem rodiny a Mary nevie, kde odpočíva hudobníkov popol, fanúšikom jeho tvorby ostáva len toto útočisko.

Nikdy nebola považovaná za krásku, no Freddie sa do nej zamiloval pre niečo iné. Pre jej vnútorný svet, pre upokojujúci pohľad, pre starostlivosť a pochopenie. Spoznali sa v mladosti.

Ona pracovala ako predavačka v butiku a Freddie si tam prišiel vyzdvihnúť kúsky na koncert.

Gitarista skupiny Queen sa do nej zahľadel, no Mary neprejavila žiaden záujem. To isté sa však nedá povedať v prípade Freddieho. Tmavovlasý spevák ju mimoriadne zaujal.

https://www.instagram.com/p/CWJUbeor6DQ/

Žili spolu a plánovali svadbu

Freddie a Mary spolu chodili, stretávali sa s rodičmi – všetko bolo tak, ako má byť. Začali spolu žiť a na jedny Vianoce dostala Mary od Freddieho špeciálny darček.

Bol to nefritový prsteň. Prijala to ako obyčajný šperk, no Freddie dal tomu iný význam – požiadal ju o ruku.

Súhlasila, pretože snívala o tom, že bude mať na svadbe starožitné šaty, porodí Freddiemu deti a budú žiť šťastne až do smrti.

Ako sa však v živote často stáva, veci sa zmenili. Freddie postupne pochopil, že sa ponáhľal. Samozrejme, nechcel to zvaľovať na Mary.

Hľadal nejaké výhovorky, váhal so svadbou a odďaľoval dátum sobáša. Každá žena, najmä tá, ktorá je skutočne zamilovaná, cíti, ak sa niečo vo vzťahu zmenilo.

Mary sa samozrejme chytala ​​každej slamky, ktorá by ju a Freddieho mohla zachrániť. Dokonca mu navrhla, aby mali dieťa. Spevák však na to rozhodne pripravený nebol.

https://www.instagram.com/p/CXk1vHts0Xc/

Koniec vzťahu, ale nie koniec lásky

Freddie Mercury sa nakoniec rozhodol povedať Mary Austin pravdu. Nevidel v ich vzťahu zmysel. Hovorí sa, že spevák sa Mary priznal, že je gay.

No ani po takomto rozchode neprestali komunikovať. Mary pomáhala Freddiemu budovať kariéru, organizovala vystúpenia a tak ďalej. To, mimochodom, veľmi rozhnevalo jej nového vyvoleného. Nakoniec sa však vydala a mala dve deti. Freddie sa dokonca stal krstným otcom jej najstaršieho syna.

To všetko rozzúrilo jej manžela, umelca Piersa Camerona. Čoskoro sa ich cesty rozišli. Neskôr sa vydala druhýkrát, no toto manželstvo trvalo len 4 roky.

Mary bola s Freddiem Mercurym až do poslednej chvíle. Bola jednou z prvých, komu povedal, že má AIDS. Mary k nemu chodila každý deň a starala sa o neho pri posteli. V roku 1991 Mercury podpísal závet, kde zanechal Mary polovicu svojho majetku a sídlo.

https://www.instagram.com/p/CW-y61TsUxE/

„Mal som veľa mileniek a milencov. Ale nikdy som nevyhral v láske. Láska bola pre mňa ruská ruleta… Nikto nemiloval moje pravé ja. Milovali to pozlátko hviezdy, moju pozíciu, môj zovňajšok. Všetci okrem Mary,“ povedal Freddie Mercury.

https://www.instagram.com/p/CW0_jN3sQYV/

Mary má teraz 70 rokov. Vedie samotársky život a stále drží tajomstvo o poslednom útočisku Freddieho Mercuryho. A aj teraz by bola pripravená obetovať sa pre svojho milovaného: „Bola by som radšej, keby to bolo naopak. Najprv by som odišla ja – bolo by lepšie, keby som mu chýbala ja, ako keby on chýbal mne.“

 

Zdroj: ofigenno.com
Back To Top