Vaša mraznička už nebude pokrytá ľadom: Tento trik mi pomohol hneď

Nadmerné namŕzanie ľadu v mrazničke nie je nič nezvyčajné. Ani pravidelné odmrazovanie nie vždy pomôže, pretože niekedy už aj po 4-5 dňoch je ľad na pôvodnom mieste! Čo môžete urobiť, aby ste sa vyhli týmto problémom? Existuje pomerne jednoduchý, ale fungujúci spôsob.

Na začiatok je samozrejme potrebné odmraziť a vyčistiť mrazničku, pretože pri správnej starostlivosti stačí aj pri starších chladničkách odmrazovať len 1-2x do roka.

Najrýchlejší a najjednoduchší spôsob rozmrazovania je horúcou vodou a soľankou. Umiestnite nádobu s horúcou vodou do mrazničky a pripravte si roztok rozpustením 2 polievkových lyžíc soli v 1 polievkovej lyžici vody.

Výsledný soľný roztok vložte do fľaše s rozprašovačom a dôkladne ho nastriekajte na steny mrazničky. Stačí niekoľko minút a ľad sa začne postupne odstraňovať. ​​Môžete ho vypáčiť, napr. drevenými paličkami zo sushi – takže povrch chladničky určite nepoškodíte.

Ak potrebujete vyčistiť a vybieliť plast, môžete použiť zmes peroxidu vodíka a sódy bikarbóny. Tento obyčajný prípravok dobre vyčistí a vybieli plast a nepoškriabe ho.

Dezinfikovať treba aj mrazničku, najmä ak v nej skladujete mäso. Na tento účel je výborný chlórhexidín. Ošetríte ním len plast a nechajte ho zaschnúť.

A nakoniec, aby mraznička zmrazila menej, po všetkých procedúrach namažeme suchý plast tenkou vrstvou glycerínu. Hotovo!

A nižšie si môžete pozrieť video o tom, ako jednoducho vyriešiť problém.

 

Zdroj: cpykami.ru