Chcete prekvapiť svoju rodinu lahodným a zdravým dezertom?
Urobte im banánovú roládu! Charakteristickým znakom tohto receptu je, že piškótové cesto je pripravenébez múky a vôňa kakaa a chuť vrstvy tvarohu s banánom nenechajú nikoho ľahostajným!
Pripravte si ju aj vy a neoľutujete!
Ingrediencie na cesto:
- 70 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 45 g kakaa
- 1/2 čl prášku do pečiva
- štipka soli
Ingrediencie na náplň:
- 2 banány
- 60 g masla
- 250 g tvarohu
- 35 g práškového cukru
- 2 g vanilky
- 1 citrón
Príprava:
Rozšľahajte vajcia. Pridajte práškový cukor, štipku soli a pokračujte v šľahaní, až kým vám nevznikne nadýchaná zmes.
Cez sitko preosejte kakao a prášok do pečiva do rozšľahaných vajec. Premiešajte silikónovou stierkou do hladka. Cesto rovnomerne rozdeľte na obdĺžnikový plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov 12-15 minút. Teplý piškót zrolujte, ale neoddeľujte od papiera. Nechajte to takto až do úplného vychladnutia.
Na prípravu plnky zmiešajte tvaroh, kúsok mäkkého masla, práškový cukor, vanilku a kôru z jedného citróna. Všetko rozmixujte mixérom do hladka.
Rolku rozložte, aby ste oddelili papier na pečenie a následne na ňu rovnomerne naneste pripravenú plnku. Na okraj budúcej rolády položte banán. Pevným stlačením stočte roládu, zabaľte ju do potravinovej fólie a preneste ju na noc do chladničky.
Ráno roládu vyberte z chladničky a posypte kakaom. Prajeme vám dobrú chuť!
Táto banánová roláda je veľmi jemná a chutná. Ak chcete, môžete ju ozdobiť práškovým cukrom, kandizovaným ovocím, strúhanou čokoládou alebo bobuľovitým ovocím.