Jednoduchý piškótový koláč s lahodným krémom. Bez pečenia a dlhej prípravy. Určite si ho uložte do svojho receptáru

Jemný čokoládový koláč s krémom a strúhanou čokoládou. Jeho príprava je mimoriadne rýchla a výsledok vás príjemne prekvapí.

Ingrediencie:

  • 300 g podlhovastých piškót
  • 250 ml mlieka

Na prípravu krému potrebujete:

  • 2 vajcia
  • 80 g cukru
  • 500 ml mlieka
  • 100 g múky
  • 100 g čokolády
  • 125 g masla
  • 200 ml sladkej smotany
  • 1 pl Nutelly
  • čokoláda na ozdobu

Postup

Na krém si zmiešajte všetky produkty, okrem masla, a varte to na miernom ohni až do požadovanej hustoty. Nezabudnite stále miešať, aby sa krém nepripálil. Keď zhustne, nechajte ho vychladnúť.

Zmäknuté maslo rozšľahajte a zmiešajte ho s krémom –  šľahajte do nadýchanej konzistencie.

Odnímateľnú formu vysteľte fóliou.

Piškóty namočte do mlieka a naukladajte ich na dno a po bokoch formy.

Na vrch naneste krém. Naň poukladajte piškóty.

Formu zakryte fóliou a vložte na niekoľko hodín do chladničky.

Smotanu vychlaďte a dobre vyšľahajte, zmiešajte ju s Nutellou.

Pretočte formu a preložte koláč na tanier.

Krém dáme na vrch koláča, posypte ho strúhanou tmavou čokoládou.

Koláč bude nielen chutný a voňavý, s jasnou čokoládovou arómou, ale aj krásny dezert, ktorý môžete podávať napríklad na narodeninovej oslave.

 

Zdroj: souspark.ru
Back To Top