Lacná obnova kachličiek v kúpeľni. Mala som ju hotovú hneď

Časom vás omrzia aj tie najkrajšie dlaždice. To však nie je dôvod na drahú rekonštrukciu. Dekoratívny pás na báze lepidla je vynikajúcim riešením nielen pre vás, ale aj pre vašu peňaženku.

Je odolný voči vonkajším vplyvom, odolný voči vlhkosti, samolepiaci s 3D efektom, nemení svoj vzhľad a je originálnym tipom pre fanúšikov štýlových experimentov. Čo sa týka rozpočtu, najmä v porovnaní s novými dlaždicami, na trhu je obrovské množstvo moderných materiálov vhodných na aktualizáciu nielen vašej kúpeľne.

Táto kúpeľňa si už prešla rekonštrukciou.

Priečny pás s imitáciou dreva sa tu objavil vďaka vynaliezavosti majiteľov. Teraz sa ho treba zbaviť. Najjednoduchší spôsob, ako to dosiahnuť, je použitie fénu.

Dlaždicu zľahka ohrejte okolo okrajov a odstráňte ju zo steny.

Okamžite sa zbavte aj zvyškov lepidla.

Takto vyzerala kúpeľňa na začiatku. Po určení miesta na nový pás sa povrch odmastil a osobitá pozornosť sa venovala miestam v oblasti švíkov.

Po aplikácii textúrovaného samolepiaceho materiálu na stenu sa určí, na ktorých miestach je potrebné orezávanie. Všetko je vymyslené tak, aby sa výsledok vizuálne javil ako súvislý pás. Pozornosť je nutné venovať aj samotným spojom.

Dekoratívna samolepiaca fólia má dobré ohybné vlastnosti. Tým sa eliminuje potreba dodatočného orezávania a spájania pri prechode z jednej steny na druhú.

S orezaním však nie sú žiadne veľké ťažkosti. Hlavnou vecou je, aby ste mali veľké pravítko a ostrý nôž na orezávanie.

V niektorých prípadoch je vhodnejšie pristúpiť k orezávaniu až vtedy, keď je pás nalepený. V prvom rade ide o umiestnenie technických dier.

Pri práci na rovnom povrchu začnite zhora. Keď sa fólia lepí, musí sa na stene vyhladiť, postupne odťahujte ochrannú vrstvu nadol a prilepte zvyšok.

Práca s filmom je veľmi jednoduchá. Nemusíte kvôli tomu ani odstraňovať zrkadlo a na rýchlejšiu fixáciu môžete použiť fén.

Viac podrobností o lepení dlaždíc pomocou ozdobného prúžku nájdete v nasledujúcom videu:

https://www.youtube.com/watch?v=U1ZQCrfF6A4&feature=emb_title

 

Zdroj: resimo.de

Back To Top