Recept: Chutnejšie ako klasické fašírky! Pripravte svojej rodine chutnú večeru

Šťavnaté a voňavé fašírky sú presne to, čo sa hodí k vašim obľúbeným prílohám. Zvlášť dobre sa hodia ku zemiakom a zelenine.

Ingrediencie

  • 500 g mletého ​​mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 krajce bieleho chleba
  • 4 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie
  • 12 ks prepeličích vajec

Na dusenie:

  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 4 zemiaky
  • 1 pl paradajkového pretlaku
  • 100 ml rastlinného oleja
  • soľ, korenie

Postup

Mleté mäso zmiešajte s nastrúhanou cibuľou a cesnakom, pridajte rozmočený chlieb, soľ, korenie podľa chuti a vajíčka. Zmes dobre premiešajte, aby vám vznikla hladká konzistencia.

Tip: mleté ​​mäso môžete vložiť na 30 minút do chladničky, potom sa budú fašírky dobre formovať a pri vyprážaní si zachovajú svoj tvar.

Vyformované fašírky opečte na panvici z oboch strán.

Na zvyšnom oleji z fašírok opečte cibuľu nakrájanú na polovičné krúžky, pridajte paradajkový pretlak, zemiaky nakrájané na kúsky a nastrúhanú mrkvu.

Nechajte podusiť, osoľte a okoreňte, na vrch naukladajte fašírky a všetko zalejte 1 litrom vody.

Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni duste 20 – 30 minút.

Takáto výdatná, pomerne rýchla večera poteší celú rodinu a môžete ju podávať s čerstvým zeleninovým šalátom, prípadne s nakladanou zeleninou.

 

Zdroj: souspark.ru