Môj obal na telefón bol ako nový. Vyčistite ho podľa tohto návodu. Prinavráťte vašim telefónom vytúžený lesk

Dnes už asi neexistuje užitočnejšia technologická vychytávka ako smartfón. Vzhľadom na jeho takmer neobmedzené funkcie sa stal neoddeliteľnou súčasťou každodenného života, ale aj dôležitým nástrojom a úložiskom našich vecí.

Mnohí sa ho preto snažia chrániť aj pred menšími poškodeniami. Našťastie na trhu existujú rôzne prostriedky, ktoré vedia vaše mobily dôkladne ochrániť.

Najobľúbenejšou možnosťou sú silikónové puzdrá, pretože sú lacné a plnia si svoju prácu. Budete spokojní, až kým sa pred vami neobjaví ďalší problém – čistenie silikónového puzdra.

assorted-color phone lotunsplash

Čas nešetrí ani silikón, navyše je neustále v akcii: špinavé ruky, prach, pády – všetko, čo si možno predstaviť. Obal preto časom stratí farbu, lesk či priehľadnosť a začne žltnúť. Aj v tomto prípade však existuje niekoľko jednoduchých spôsobov, ako týmto obalom na telefón vdýchnete nový život.

Ako vyčistiť biele puzdro

Bez ohľadu na to, ako veľmi sa snažíte, biele puzdro časom stratí svoju čistotu a zožltne. A dokonca rýchlejšie ako akékoľvek iné varianty. Existujú dva spôsoby na vyriešenie tohto problému: na prvý potrebujete starú zubnú kefku a zubnú pastu. Pomocou kefky je potrebné rovnomerne naniesť pastu na celý povrch krytu, zvnútra aj zvonka, nechať pôsobiť 7-10 minút a potom opláchnuť. Pred zaschnutím je dôležité pastu opláchnuť.

Apple iPhone Xs Max Smart Battery case beside boxunsplash

Pri druhom spôsobe nahraďte zubnú pastu akýmkoľvek bieliacim prostriedkom, ktorý neobsahuje chlór. Samotný postup je úplne rovnaký: obal očistite od prachu, rovnomerne nanesieme bielidlo na celý jeho povrch a potom ho zmyte pod tečúcou vodou. Stačí 10 minút a vaše puzdro bude opäť svietiť ako nové.

 

Ako vyčistiť priehľadné puzdro

Priehľadné silikónové puzdrá majú rovnaký problém ako biele. Postupom času vyblednú, zožltnú a nie je na nich pekný pohľad. Vrátiť im ich bývalú priehľadnosť je celkom jednoduché. Môžete použiť bežnú sódu: Položte opláchnuté puzdro na tanier a úplne ho naplňte sódou. Jemne trite kefou a všetok prebytok opláchnite tečúcou vodou.

white and black laptop computerunsplash

Túto úlohu vynikajúco zvládne aj vodka alebo roztok etylalkoholu vynikajúco. Kryt stačí na chvíľu položiť do tekutiny, aby ho úplne zaliať. Na záver ho už len utrite do sucha napríklad vatovými tampónmi. Mimochodom, na odstránenie prípadných škvŕn na puzdre môžete použiť utierky obsahujúce alkohol alebo jednoducho navlhčiť vatu v alkohole a utrieť nečistoty.

Ako vyčistiť farebné puzdro

S farebnými krytmi je všetko trochu komplikovanejšie, pretože na ich čistenie nemôžete použiť abrazívne látky. Ale aj v tomto prípade existuje východisko. Najjednoduchšie je pripraviť si roztok mydla na pranie a nechať v ňom kryt trochu plávať. Potom zostáva utrieť ho vatovým tampónom namočeným v rovnakom roztoku.

four assorted-color iPhone X casesunsplash

Ak nemáte po ruke mydlo, pomôže aj citrón. Z polovice ovocia stačí vytlačiť šťavu a pretrieť ňou silikónový obal. Pre väčšiu účinnosť je lepšie ho nastrúhať a nechať pôsobiť 10-15 minút.

Na záver už ostáva len opláchnuť kryt pod tečúcou vodou. A ako poslednú možnosť môžete použiť akýkoľvek odstraňovač škvŕn na farebné predmety. Kryt ním môžete utrieť alebo ho namočiť do akejkoľvek nádoby s odstraňovačom škvŕn.

Všetky tieto metódy sú jednoduché a nezaberú vám veľa času. Ich účinnosť však do značnej miery závisí od toho, ako včas sa rozhodnete konať. Silikónové obaly je potrebné z času na čas vyčistiť, inak dôjde k trvalému poškodeniu výrobku.