V dome sme mali špinavé radiátory. Pomohol mi až tento trik a boli ako nové

Keď príde čas na veľké upratovanie, prach zázračne zmizne z miest, kde sa povaľoval celý rok. Samozrejme, existujú ľudia, pre ktorých každé upratovanie je hlavnou úlohou dňa a v celom dome nenájdete ani minimum prachu.

Väčšina však nie je až taká posadnutá čistotou a určite sa ani nezamýšľajú nad otázkou, ako vyčistiť radiátor.

V mnohých bytoch sa ho nájomníci pravdepodobne vôbec nepokúsili vyčistiť. Medzitým sa tam hromadí obrovské množstvo nečistôt a prachu.

Ale vzhľadom na dizajn, najmä pri moderných radiátoroch, vyzerá ich čistenie stále ako záhada. Našťastie existuje niekoľko jednoduchých spôsobov, ktoré vám nezaberú veľa času a úsilia.

white and black cat on white radiator heaterunsplash

Ako vyčistiť radiátor

Fén

Ak nemôžete vyčistiť prach a nečistoty z vnútra radiátora, prečo to neurobíte naopak? Najčastejšie sa na to používa bežný fén, ktorý má každý doma.

Za radiátor si treba zavesiť na stenu vlhkú handričku, aby sa prach nerozptyľoval po byte. Fúkajte fén do radiátora, všetok prach z neho vyletí a usadí sa na handričke. Pár minút a je to.

Najjednoduchšie metódy

Ak je v „harmonike“ radiátora dostatok miesta, potom sa dá umývať aj ručne. Najjednoduchšou možnosťou by bolo obliecť si látkové rukavice, ktoré boli predtým namočené v mydlovej vode.

Tak umyjete všetko, kam sa dostanete. Vysávač je skvelý aj na čistenie radiátorov, najmä ak naň máte nejakú úzku hubicu. Niektorí ľudia tiež tvrdia, že dobré čistenie sa dá urobiť aj bežnou kefou.

white radiator heater mounted on white wallunsplash

Vriaca voda

Ak vám vzhľadom na špecifiká vášho radiátora nevyhovuje žiadny zo spôsobov, existuje ešte jedno riešenie. Ide pravdepodobne o najuniverzálnejšiu a najjednoduchšiu metóda zo všetkých.

Pod radiátor položte lavór, plech na pečenie alebo akúkoľvek inú nádobu a na vrch radiátora jednoducho nalejte vriacu vodu. Vriaca voda bude môcť výrazne vyčistiť plochy medzi rebrami, ku ktorým sa nedá dostať iným spôsobom. Radiátor stačí utrieť suchou handričkou.

Môžete si vybrať spôsob, ktorý je pre vás najjednoduchší a najefektívnejší. Stačí si vybrať správne nástroje a potom bude stačiť päť minút. Skvelé ukončenie veľkého generálneho upratovania.

 

Zdroj: sovkusom.ru
Back To Top