Recept: Čokoládovo-krémový dezert pripravený len za pár minút

Pripravte si lahodný a hlavne jednoduchý dezert, ktorý bude nielen dobre chutiť, ale aj pekne vyzerať. Potešte seba aj vašich blízkych!

Ingrediencie

  • 500 ml mlieka
  • 5 pl kakaa
  • 3 pl múky
  • 100 g cukru
  • 2 čl vanilkového cukru
  • 1 pl masla

Postup

Múku a obyčajný cukor zmiešajte dokopy a zalejte mliekom. Túto zmes priveďte k varu, znížte plameň a nechajte variť pár minút, kým nezhustne.

Rozpustite maslo pridajte do zahustenej zmesi. Vymiešajte ju dohladka a rozdeľte na 2 časti.

Do jednej dajte vanilkový cukor a do tej druhej kakao. Všetko dôkladne vymiešajte.

Každú zmes položte na mierny oheň a priveďte k varu. Znížte plameň na minimum a niekoľko minút povarte, kým všetko nezhustne.

Nalejte vrstvy do pohárov alebo misiek – striedajte biele a čokoládové vrstvy.

Vložte to do chladničky na 1 hodinu a podávajte ozdobené podľa vášho želania. Môže to byť nastrúhaná biela a tmavá čokoláda alebo nasekané orechy či kandizované ovocie.

Pre čo najlepšiu chuť použite kvalitné a tučné kakao. Ak tento dezert pripravujete pre dospelých, pridajte pár lyžičiek rumu alebo koňaku do ktorejkoľvek vrstvy – najlepšie do čokolády.

 

Zdroj: povarlol.com