Recept: Vegánska zmrzlina z ovsených vločiek – Je zdravá a nemá skoro žiadne kalórie

Ak ste fanúšikmi vegánskych produktov, vyskúšajte tento recept na ovocnú zmrzlinu z ovsených vločiek.

Opakujeme: recept na túto zmrzlinu neobsahuje vajíčka, ani mlieko, ani iné živočíšne produkty. A aj keď sa budete držať tradičného postupu, vždy môžete experimentovať a pripraviť niečo nové.

Čo na to potrebujete?

  • 170 g ovsených vločiek
  • 170 g kešu orieškov
  • 300 ml rastlinného mlieka
  • 1 vrecúško instantnej kávy
  • 50 – 70 g horkej čokolády
  • 6-10 datlí

Príprava

Odporúčam vám začať variť dezert vo večerných hodinách. Kešu oriešky namočte na noc. Je to nevyhnutné na to, aby sa orechy zbavili kyseliny fytovej, ktorá narúša asimiláciu všetkých užitočných vecí, ktoré v sebe obsahujú. Okrem toho, po namočení bude pre vás jednoduchšie pripraviť si orechovú pastu.

Ráno ich rozmixujte pomocou mixéra, kým nezískate kašu. Celozrnné ovsené vločky pomeľte na mlynčeku na kávu, vďaka čomu si vyrobíte ovsenú múku. Datle ošúpeme a pridáme k orechom, celú zmes znova rozmixujte dohladka.

Ak to veľkosť dovoľuje, v samostatnej miske alebo mixéri zmiešajte orechovú pastu s datľami, ovsenou múkou a rastlinným mliekom – najlepšie orechové. Dodá dezertu ešte lepšiu chuť. Všetky suroviny vyšľahajte dohladka, pridajte instantnú kávu a znova šľahajte.

Čokoládu pomeľte na drobné kúsky. Potom ju pridajte do zmesi ovsených vločiek. Všetko dobre premiešajte a potom zmrzlinu preneste do vami zvolenej formy. Vrch prikryte potravinovou fóliou tak, aby sa počas mrazenia na zmrzline nevytvorila „kôrka“.

Vložte ju na niekoľko hodín do mrazničky a následne po tom ju môžete servírovať.

Ovsená zmrzlina bude mať hustú textúru. Môžu za to kešu oriešky, ktoré sa zvyčajne používajú do vegánskych a raw food dezertov. Vďaka nim sa zvyšuje obsah kalórií aj množstvo tuku. Na jednu porciu vám preto bude stačí 1-2 kopčeky zmrzliny.

Postupujte podľa pokynov a nevynechajte žiaden krok. Napríklad, ak nezakryjete zmrzlinu potravinovou fóliou, na vrchu sa vám pôsobením mrazu vytvorí vrstva ľadu a budete nútení počkať, kým sa roztopí.

Kto nemá rád datle, môže namiesto nich použiť akékoľvek sladidlo. Mimochodom, zmrzlinu môžete doplniť aj o rozmixovaný banán. Zmení textúru zmrzliny a dodá jej zaujímavú banánovú príchuť.

 

Zdroj: takprosto.cc
Back To Top