Dezert z lístkového cesta s jablkovým prekvapením. Detskú štrúdlu milujú aj deti, ktoré jablká nechcú jesť

Neviete, aký dezert by potešil vašich členov domácnosti alebo hostí? Pripravte si nasledujúcu pochúťku podľa tohto receptu a určite neoľutujete! Ocenia to najmä milovníci jabĺk, nakoľko toto ovocie je hlavnou ingredienciou dezertu.

 

Potrebujete

  • Lístkové cesto
  • 2 pl cukru
  • 1 vajce
  • 1-2 jablká
  • 1 čl škorice
  • 1 kávová lyžička kukuričného škrobu
  • Štipka soli

 

 

Krok č. 1

Prípravu začnite rozohriatím rúry na 250 stupňov. Medzitým môžete začať pripravovať jablká. Najskôr je potrebné ich umyť, zbaviť šupky a jadierok.

Potom si jablká dôkladne nakrájajte na tenké plátky. Oddeľte si bielko od žĺtka.

 

Krok č. 2

Vyberte si misku, v ktorej si zmiešate cukor, kukuričný škrob, škoricu a soľ. Všetko poriadne premiešajte. Vznikne vám cukrová zmes, ktorá poslúži na obaľovanie  jablkových plátkov.

Krok č. 3

Na plech vystlaný papierom rozložte lístkové cesto. Plátky jablka naukladajte do stredu. Na oboch stranách cesta vytvorte zárezy, aby vám vznikli pruhy (viď foto).

Potom nimi prikryte jablká. Zvyšok cesta opatrne odrežte. Vrch potrite bielkom.

Krok č. 4

Plech preneste do rúry a pečte 15 minút. Potom znížte teplotu na 220 stupňov a pečte ďalších 15 minút.

Horná časť cesta vy mala nadobudnúť zlatohnedý odtieň. Prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj: nastroy.net

Back To Top