Slávnostá jahodovo čokoládová torta. To cesto je najjemnejšie na svete

SUROVINY

Suroviny na korpus 28 cm
5 bielkov
250 gramov kryštálového cukru
250 gramov polohrubej múky
1 prášok do pečiva
5 žĺtkov
1,5 dl vlažnej vody
1,5 dl oleja
1 PL kakaa

Plnka
1 liter mlieka
5 PL cukru
3 jahodové pudingy
2 masla
0,5 l šľahačky
100 gramov čokolády
jahody
džem

Postup:
Z bielkov a pridávaním cukru vyšľaháme tuhý sneh,pridáme do neho postupne po jednom žĺtku , olej, vodu a nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto upečieme na papieri pri 180 °C asi 30 minút.

Vychladnuté cesto natrieme džemom .
Medzitým si uvaríme puding z mlieka, pudingových práškov a cukru a necháme ho vychladiť. Osobitne vymiešame dve masla a postupne do nich pridávame vychladený puding. Vyšľaháme do hladka.

Polovicu plnky natrieme na korpus, poukladáme jahody a prikryjeme druhou polovicou plnky.Ja ukladám jahody len na polovicu korpusu a druhú polovicu pokryjem postrúhanou čokoládou, lebo deti jahody nejedia.
Nakoniec si vyšľahám šľahačku, natriem na plnku a ozdobím jahodami.
Prajem dobrú chuť.

Back To Top