Žihľava má blahodárne účinky. 4 spôsoby, akými vás žihľava vylieči a to úplne zdarma!

Každý človek už aspoň raz v živote zažil  popŕhlenie žihľavou. Pravdou však je, že žihľava v sebe skrýva množstvo úžasných vlastností, ktoré sú pre zdravie človeka mimoriadne dôležité.

Žihľava predstavuje základnú ingredienciu pre vytvorenie liečivých prípravkov, ktoré sa už dlhé storočia používajú v ľudovom liečiteľstve.

green leaves plant

Ak aj vy trpíte bolesťami chrbta či kĺbov, vyskúšajte tieto žihľavové produkty, ktoré si môžete vyrobiť z pohodlia domova. Pomáhajú pri liečbe ischiasu či reumatizmu.

Výhody žihľavy a spôsob jej použitia

Netreba zabúdať na to, že aj tento prírodný liek má svoje vlastné kontraindikácie. Pre tých, ktorí majú zvýšenú zrážanlivosť krvi, je zakázané konzumovať extrakty a odvary zo žihľavy. Môže to totiž spôsobiť tvorbu krvných zrazenín. Neodporúča sa ani pri závažných ochoreniach žalúdka a dvanástnika či pri nádoroch maternice alebo zápale slepého čreva.

Šťava zo žihľavy na reumu

Natrhanú žihľavu dobre opláchnite a zalejte vriacou vodou. Potom ju nakrájajte nadrobno a pretlačte cez bavlnenú látku. Pite 3-krát denne po 1 polievkovej lyžici, 20 minút pred jedlom. Ak je šťava dobre absorbovaná, zvýšte jej množstvo na 6 polievkových lyžíc denne.

Obklady pri radikulitíde

Na obklady je vhodná pŕhľava dvojdomá aj pŕhľava malá. Obarte ju vriacou vodou alebo si pripravte nálev. Budete naň potrebovať 2 lyžice nadrobno nasekanej pŕhľavy a 250  ml vriacej vody. Zmiešajte ingrediencie, zabaľte do teplej látky a nechajte 30 minút lúhovať. Nakoniec preceďte.

Teraz musíte vo výslednej tekutine navlhčiť tkaninou a položiť ju na miesto, ktoré vám robí starosti. Túto časť tela dobre zaviňte na 1,5-2 hodiny. Opakujte postup 1-2 krát denne.

Tinktúra zo žihľavy na vonkajšie použitie

Ak máte obavy z ischiasu a osteochondrózy, zalejte 2 polievkové lyžice čerstvej nakrájanej žihľavy 250 ml vodky. Nádobu zatvorte, vložte ju do nočného stolíka alebo špajze a nechajte pôsobiť 1 týždeň. Hotový nálev preceďte a potierajte si ním chrbát 1-2 krát denne.

Bylinková zmes na reumu

V lete si môžete vyrobiť zmes sušených bylín. Zmiešajte si 15 g pŕhľavy malej a 25 g rojovníka močiarneho. Ak je to potrebné, nasypte zmes do termosky a zalejte 1 litrom vriacej vody. Nechajte pôsobiť 8 hodín, preceďte a pite 100 ml 4 – 5 krát denne vždy po jedle. Liečba trvá jeden týždeň.

Snažte sa neprekračovať určenú dávku liečivého nálevu, pretože rojovník močiarny je jedovatý druh rastliny. Ak pocítite bolesť hlavy alebo žalúdočné ťažkosti, okamžite prestaňte s konzumáciou odvaru.

 

Zdroj: sovkusom.ru
Back To Top