Jednoduchý recept na domáce cestoviny, po ktorom si ich už nikdy v obchode nekúpite

Ak máte radi polievky a rôzne vývary? Potom si teraz prídete na svoje. Ukážeme vám, ako si urobiť domáce rezance. Väčšina si rezance kupuje, ale to nie je to pravé orechové. Nemajú žiadnu chuť a rýchlo sa rozvaria. Samotná príprava nie je vôbec náročná, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Veľmi dôležité je riadne spracovať cesto a rovnomerne ho vyvaľkať. To je otázka pár minút. Najdlhší čas zaberie sušenia rezancov, ale k tomu už vaša pomoc nie je potrebná.

Ako na to? Ingrediencie: 1 hrnček hladkej múky 2 vajcia 1 lyžičku soli

Múku si preosejeme na doske, pridáme soľ a uprostred vytvoríme jamku. Do vytvorenej jamky dáme 2 vajcia. Vajcia najprv do múky zapracujeme pomocou kuchynského noža, potom prichádza na rad spracovanie rukami.

Cesto miešame tak dlho, až budú všetky časti cesta mať rovnakú farbu, bude tuhé a nebude sa lepiť. Pracovnú docku ľahko pomúčime a z cesta vyvaľkáme tenké placky.

Pri tomto množstve ingrediencií sú ideálne 2 placky, aby sa cesto lepšie rozvaľkalo

Vyvaľkáme na 2-3mm, preložíme na plech a necháme zľahka osušiť na teplom mieste – NIE usušiť.

Osušiť necháme cesto len 20-25 minút, aby sa zatiahlo a nelepilo sa pri rezaní. Packy nakrájame na prúžky o požadovanej veľkosti rezancov, ideálne 3-4 cm. Prúžky cesta dáme na seba a krájame tenké rezance.

Potom už stačí ich jednotlivé rezance rozložiť a nechať riadne usušiť na teplom mieste.

zdroj:domacikuchyne.cz /thepioneerwoman.com

Back To Top