Recept: Domáci tvarohový koláč, ktorý sa vám bude roztápať na jazyku

Ingrediencie na cesto:

  • 100 g oleja
  • 1 vajce
  • 90 g cukru
  • 1 pl kakaa
  • múka
  • ½ čl prášku do pečiva

Suroviny na tvarohovú zmes:

  • 8-10 vajec
  • 2 kg jemného tvarohu
  • 300-360 g cukru
  • Kôra z jedného citróna (alebo pomaranča)
  • 2 pl škrobu
  • vanilínový cukor (voliteľné)

Postup

Zmiešajte ingrediencie, vypracujte cesto, rozdeľte ho na dve časti, jednu časť vložte do chladničky a druhú do mrazničky.

Suroviny na krémovú zmes vyšľahajte mixérom dohladka.

Pripravte si formu na pečenie, cesto z chladničky rozložte rovnomerne do formy.

Druhá vrstva – tvarohová zmes.

Na vrch naneste cesto z mrazničky.  Pečte v rúre na 160-170 stupňoch asi 50 minút.

Nechajte vychladnúť, vyberte ho z formy. Prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj: shponder.com
Back To Top