Ingrediencie na cesto:
- 100 g oleja
- 1 vajce
- 90 g cukru
- 1 pl kakaa
- múka
- ½ čl prášku do pečiva
Suroviny na tvarohovú zmes:
- 8-10 vajec
- 2 kg jemného tvarohu
- 300-360 g cukru
- Kôra z jedného citróna (alebo pomaranča)
- 2 pl škrobu
- vanilínový cukor (voliteľné)
Postup
Zmiešajte ingrediencie, vypracujte cesto, rozdeľte ho na dve časti, jednu časť vložte do chladničky a druhú do mrazničky.
Suroviny na krémovú zmes vyšľahajte mixérom dohladka.
Pripravte si formu na pečenie, cesto z chladničky rozložte rovnomerne do formy.
Druhá vrstva – tvarohová zmes.
Na vrch naneste cesto z mrazničky. Pečte v rúre na 160-170 stupňoch asi 50 minút.
Nechajte vychladnúť, vyberte ho z formy. Prajeme vám dobrú chuť!