Život muža po smrti manželky. Ako ďalej?

Viktor Petrovič žije osamote už nejaký ten čas. Pred niekoľkými rokmi ovdovel a stratil svoju milovanú ženu, ​​s ktorou žil v šťastnom manželstve. Je ťažké starnúť týmto spôsobom.

Má ešte deti z prvého manželstva, dve dcéry, chcú, aby bol ich otec nablízku a aby s ním bolo všetko v poriadku. Navštevovanie však bolo pomerne náročné, keďže deti majú veľa práce. Jeho dcéra mu navrhla, aby sa pokúsil vychádzať so svojou prvou manželkou.

man hugging woman inside garden houseunsplash

„Pred 25 rokmi som sa rozviedol so svojou prvou manželkou a tento rozvod bol najlepšou udalosťou v mojom živote. Mám dve dospelé dcéry, veľmi ich milujem a udržiavam s nimi priateľské vzťahy.

Dokonca mám aj normálny vzťah s mojou bývalou manželkou, vzhľadom na to, že ma podviedla. V mladosti som jej nemohol odpustiť tú zradu a tak som podal žiadosť o rozvod. Ale teraz je mi to jedno. Komunikujeme, pretože máme spoločné deti.

Po rozvode som stretol svoju lásku a žil som s ňou celé tie roky šťastne, ako vo sne. Bohužiaľ, pred 3 rokmi zomrela a celý ten čas sa bez nej cítim veľmi osamelo. Jej smrť prišla náhle. Bola to moja verná priateľka a starostlivá manželka.

Mám veľký byt a nejaké úspory, ale je mi to na nič, ak sa nemám s kým podeliť o zvyšok svojho života.

Som dobrý otec, komunikujem so svojimi dcérami a vo všetkom im pomáham. Jednu dcéru som už vydal  a druhej pomáham platiť univerzitu. Som rád, že sme si stále blízki, pretože teraz som veľmi osamelý a deti sú to jediné, čo ma teší.

Moje dcéry ma stále prosia, aby som sa vrátila k ich matke. Nevedia, že ak vás človek podvedie, prestane pre vás existovať.

Vzťahy sa stávajú krehkými ako krištáľ a nemá zmysel udržiavať manželstvo s človekom, ktorý vás zradil.

S touto osobou nikdy nemôžete dosiahnuť šťastie. Ale ani ja sám nie som šťastný, že som sám, no návrat k mojej bývalej manželke by bol zradou mojej lásky k nebohej žene. Hoci musím priznať, že v poslednej dobe čoraz častejšie rozmýšľam nad tým, ako sa dať dokopy so svojou prvou manželkou.“

man sitting while holding a book watching on body of waterunsplash

Strata milovaného človeka je strašidelná vec. Sú chvíle, kedy neviete, kam máte ísť, ako ďalej žiť a prečo. Prechádzajú mesiace aj roky a duša sa stáva prázdnym a osamelým miestom.

Život ide ďalej, ale už vás nerobí tak šťastným ako predtým, keď ste ho zdieľali so svojou spriaznenou dušou. Možno ešte stretne ženu, s ktorou strávi zvyšok života. Čo si myslíte o tom, že človek nemôže nadviazať vzťah s osobou, ktorá ho podviedla, len aby neostal sám?

 

Zdroj: takprosto.cc