Chutný koláč s bohatou čokoládovou chuťou. Koláčik vonia po celom dome

Na prípravu potrebujete:

  • 150 g cukru
  • 120 g masla
  • 1 čl jedlej sódy
  • 2 vajcia
  • 4 pl kakaa
  • 220 g múky
  • Štipka soli

Na prípravu krému:

  • 600 g smotany alebo bieleho jogurtu
  • 120 g práškového cukru
  • 2 pl kakaa
  • 200 g tmavej čokolády

Postup

Aby bol koláč dokonalý, použite kvalitné kakao, ktoré dodá čokoláde úžasnú chuť a arómu.

Preosejte múku a kakao – premiešajte to so soľou.

Maslo rozpustite, zmiešajte s cukrom a zahrievajte na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Priveďte to k varu a pridajte sódu.

Zmes po pridaní sódy začne peniť.

Pridajte najskôr jedno vajce a šľahajte dohladka, následne aj druhé a premiešajte.

Po častiach začnite pridávať kakao a múky – premiešajte.

Cesto vypracujte rukami, vytvarujte si valček a nakrájajte ho na 12 kúskov s hrúbkou 3-4 mm.

Každý kúsok rozvaľkajte na placku a opečte na suchej panvici 3 minúty z každej strany.

Takto upečte aj zvyšné kúsky cesta. Keď vychladnú, zarovnajte ich a z odrezaných zvyškov urobte posýpku.

Čokoládu roztopte a nechajte vychladnúť.

Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom dohladka, pridáme kakao a premiešajte.

Zmiešajte kyslú smotanu s čokoládou a vymiešajte si hladkú konzistenciu.

Vyformujte si koláč – každý kúsok cesta potrite krémom, posypte posýpkou a dajte na 3 hodiny do chladničky.

 

Zdroj: povarlol.com
Back To Top